Adrian Nastase: Alianta USL continua sa functioneze ca o sudura!

665

adrianFostul premier Adrian Nastase a declarat ca alianta USL continua sa functioneze ca o sudura, iar PDL pierde foarte mult printr-o centrifugare, prin felul in care se petrec lucrurile.

„Din punctul de vedere al aliantei, alianta, coalitia ca atare, continua sa functioneze ca o sudura. Sigur ca ea a fost construita de la inceput pe termen mediu. Liderii celor doua partide, sigur ca se gandesc de pe acum, si la nivel local si la nivel central, la ceea ce va intampla anul viitor si dupa anul viitor. Din acest punct de vedere, PNL-ul ar dori sa construiasca, sa vina in centrul peisajului politic, pentru ca anul viitor vor fi alegerile pentru prezidentiale si doresc sa se intareasca preluand o parte din zona PDL-ului. Pentru PSD, de asemenea, este important sa nu ramana cumva intr-o zona in care ar putea sa fie sub puterea unui santaj din partea presedintelui Romaniei. Si atunci fiecare incearca sa se intareasca. De aici, o anumita tentatie”, a afirmat Nastase la Antena 3.

Comentand demisiile din ultimele zile din PDL, fostul premier a subliniat ca migratia politica este un fenomen care trebuie stopat.

„Ar trebui, pentru a bloca lucrurile acestea, modificata Constitutia acum, astfel incat astfel de lucruri sa nu mai continue. (…) Exista o nemultumire, o frustrare care exista in primul rand banuiesc la nivelul membrilor celor doua partide (n.r. PNL si PSD), care vad ca, in anumite situatii, oameni pe care ei i-au criticat si cu care ei s-au batut in campanii electorale sau in timpul opozitiei, vin si ajung in structurile de comanda”, a adaugat Nastase.

Potrivit acestuia, principala problema care trebuie rezolvata este mecanismul alegerilor de anul viitor, apreciind ca votul uninominal pur conduce „la acest gen de mercenari politici”.

„Alegeri pe lista daca vrem in continuare partide politice in Romania, daca nu, vom avea mercenari in Parlament care circula dintr-o parte in alta”, a subliniat Adrian Nastase.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos