Adrian Severin, fost condamnat penal, despre amnistie si gratiere: „Absolut necesare pentru linistirea spiritelor! Sigur ca unii sunt vinovati, au facut lucruri rele, altii stim ca sunt nevinovati”

258

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat pentru luare de mita si trafic de influenta, sustine ca amnistia si gratierea sunt necesare pentru „linistirea spiritelor” in societatea romaneasca si pentru revenirea la o „atmosfera calma”, transmite Agerpres.

Adrian Severin a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o contestatie in care cere anularea condamnarii de 4 ani inchisoare, primite in 2016, pentru luare de mita si trafic de influenta.

Severin a fost eliberat conditionat in februarie 2017, dupa ce a executat efectiv un an si trei luni din pedeapsa.

Prezent vineri la sediul Instantei supreme, Adrian Severin a fost intrebat de jurnalisti daca o ordonanta de urgenta pe amnistie si gratiere l-ar ajuta.

„Nu-mi este de ajutor absolut nimic, in afara de ceea ce reprezinta o solutie legala de fond, care sa spuna ceea ce am spus intotdeauna, ca nu exista niciun motiv de condamnare. insa, in ceea ce priveste amnistia si gratierea, eu am spus ca pe mine nu ma intereseaza, dar pentru ca subiectul este fierbinte vreau sa spun ca amnistia si gratierea este absolut necesara pentru linistirea spiritelor in societatea romaneasca, pentru revenirea la o atmosfera calma si as mai adauga ca este absolut necesara magistratilor, judecatori si procurori, care vor raspunde intr-o zi pentru abuzurile pe care le-au facut.

Eu nu am niciun sentiment de revansa si cred ca ar fi foarte bine ca toata lumea sa se linisteasca, sa tragem linie – am gresit, unii, altii, mai mult, mai putin. Haideti sa ne impacam, unii au fost condamnati, unii si-au ispasit pedeapsa, pe drept, pe nedrept, nu mai putem face diferente. Sigur ca unii sunt vinovati, au facut lucruri rele, altii stim ca sunt nevinovati, s-a dovedit ca sunt nevinovati”, a afirmat Severin.