Adriana Saftoiu a fost aleasa purtator de cuvant al PDL: E o provocare!

629

1saftoiuAdriana Saftoiu a fost aleasa purtator de cuvant al PDL cu un vot impotriva, dat de Roberta Anastase, fostul purtator de cuvant al Presedintiei declarand ca noua functie este pentru ea o provocare, careia spera sa ii faca fata.

Saftoiu a mai spus ca este convinsa ca poate avea o relatie institutionala de colaborare cu Roberta Anastase.

„Ii inteleg pozitia Robertei”, a spus Saftoiu, mentionand ca fostul presedinte al Camerei a fost tinta unor critici din partea ei.

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat luni intrebat ce colaborare a avut cu Adriana Saftoiu cand aceasta era membru PNL, ca el „nu-si imparte prietenii in functie de optiunile lor politice”.

„Eu nu imi impart prietenii in functie de optiunile lor politice. Am prieteni peste tot. Dar prieteni politici am doar in PDL. Fiecare mi-e prieten in parte in PDL, dar cel mai bun prieten in PDL este PDL si pe urma fiecare membru”, a precizat Vasile Blaga intr-o conferinta de presa dupa ce a prezentat-o pe Adriana Saftoiu drept noul purtator de cuvant al PDL.

Adriana Sfatoiu a fost intrebata de catre ziaristi ce parere are despre traseismul politic, ea aratand ca este total impotriva”.

„Si atunci cand eram parlamentar si atunci cand am fost alaturi de PD, in 2001-2004, si-mi amintesc foarte bine ca a existat o problema reala din acest punct de vedere, sa ne amintim ca PD a pierdut atunci foarte multi membri mergand spre PSD. Eram foarte revoltati. Ajungand parlamentar PNL, am constatat ca PD, devenit PDL, ce facea in Parlament? Practic sustinea acest traseism pe care il acuzam cand eram alaturi de ei. Sunt total impotriva numai ca nu e suficient sa fiu impotriva doar eu si sa spun acest lucru. Trebuie luate efectiv masuri, adica trebuie sa ai o legislatie care sa poata opri acest traseism”, a precizat Adriana Saftoiu, membru PDL, fost membru PNL.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca i-a propus fostului deputat PNL Adriana Saftoiu, fost purtator de cuvant al Presedintiei in primul mandat al presedintelui Traian Basescu, sa devina purtator de cuvant al PDL, iar aceasta a acceptat.

El a facut aceasta declaratie raspunzand unei intrebari inainte de sedinta BPN al PDL.

Blaga a precizat ca subiectul va fi discutat in sedinta Biroului Permanent National al PDL.

Presedintele PDL a subliniat ca Adriana Saftoiu este membru al partidului.

De asemenea Vasile Blaga a negat faptul ca numirea Adrianei Saftoiu in functia de purtator de cuvant al PDL ar putea fi un gest de fronda fata de Traian Basescu, avand in vedere ca aceasta a fost consilier prezidential in primul mandat de presedinte al lui Traian Basescu.

„Nu am avut niciodata in gand aceasta nominalizare cu aceasta intentie. Nici pe departe. Dimpotriva, discutam despre o persoana foarte serioasa, despre care am convingerea ca va aduce plus valoare partidului in tot ceea ce inseamna sistemul nostru de comunicare care a avut de suferit in ultima perioada si impreuna cu Negoita (Liviu Negoita – n.r.) vor face o echipa foarte buna”, a precizat liderul democrat-liberal.

Vasile Blaga a precizat ca o cunoaste foarte bine pe Adriana Saftoiu si a lucrat exceptional cu aceasta „intr-o perioada asemanatoare pentru PDL, 2001-2004″.

El a aratat ca prezentarea noului purtator de cuvant al PDL se va face dupa ce se va discuta acest subiect in BPN.

„Am discutat cu foarte multi colegi si astazi va fi prezentarea dupa ce vor vota colegii”, a adaugat Vasile Blaga.

Adriana Saftoiu a mai fost purtator de cuvant al PD, intre 2001 si 2004, iar in perioada 2005 – 2007, la inceputul primului mandat de presedinte al lui Traian Basescu, a fost consilier prezidential pe probleme de comunicare.

Adriana Saftoiu a demisionat la 28 martie 2007 de la Cotroceni, declarand ca motivele sunt de natura personala:

„E doar o masura administrativa. Raman in continuare un sustinator al politicii si proiectelor lui Traian Basescu”.

Demisia Adrianei Saftoiu a avut loc la zece zile dupa ce sotul ei, Claudiu Saftoiu, a demisionat din functia de director al SIE.

Dupa o perioada, Adriana Saftoiu a devenit membru PNL, ajungand deputat al acestei formatiuni, postura din care a criticat in unele randuri anumite decizii ale presedintelui Basescu. In unele ocazii, acesta i-a replicat.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos