Aeroportul Henri Coandă îşi dublează capacitatea; noul terminal de plecări a fost inaugurat

274

„Odată cu inaugurarea noului terminal de plecări al Aeroportului, practic dublăm capacitatea de operare la 4.500 de pasageri pe oră de vârf. Astfel, ne clasăm confortabil în ierarhia aeroporturilor de top din lume şi putem deveni un hub regional”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Cristinel Smadu.

Noul terminal va prelua, începând cu noaptea de marţi spre miercuri, toate cursele interne şi va rezolva de asemenea problema porţilor de îmbarcare pentru Spaţiul Schengen.

Realizarea noului terminal face parte din Faza a III-a a programului ‘Dezvoltarea şi Modernizarea Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti’. Lucrările de construcţie a acestui obiectiv de investiţii au demarat în iulie 2011 şi au fost finalizate într-o perioadă record de 17 luni.

Pe suprafaţa nou construită a terminalului, de 19.600 mp, pasagerii şi companiile aeriene au la dispoziţie facilităţi performante şi servicii la o clasă superioară, susţinute de o tehnologie de ultimă generaţie şi integrate într-un design modern şi expresiv.

Terminalul a fost proiectat pentru a răspunde cerinţelor impuse de aderarea României la spaţiul Schengen, deservind totodată toate cursele interne ai căror pasageri au la dispoziţie servicii high class, inclusiv un salon VIP, amplasat lângă porţile de îmbarcare.

Noul terminal dublează capacitatea de procesare a aeroportului, adăugând încă 52 de ghişee de check-in la cele 52 existente în prezent, pasagerii având posibilitatea de a efectua formalităţile de îmbarcare inclusiv la 8 noi dispozitive de Ťself check inť.

Verificarea şi controlul bagajelor de cală ale pasagerilor noului terminal se realizează prin intermediul celor mai performante sisteme în domeniu, de ultimă generaţie, care garantează unul dintre cele mai ridicate niveluri de securitate pe plan internaţional.

Pasagerii au la dispoziţie în noul terminal mai multe magazine, restaurante şi baruri, amplasate pe o suprafaţă de aproape 400 de mp. De asemenea, peronul pentru autovehicule şi autobuze din faţa terminalului a fost reconfigurat şi redimensionat, iar parcarea publică pentru autovehiculele pasagerilor a fost suplimentată cu 244 de locuri.

Din 25 martie, Aeroportul Henri Coandă a preluat cursele low-cost de pe Aeroportul Băneasa, iar traficul de pasageri a crescut, astfel, cu 45% la aterizări şi cu 30% la decolări.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos