”Aici sunt subventiile dvs. in carnea de porc romaneasca!” Dovada clara a circuitului prin care banii de la stat au ajuns in buzunarul lui Dragnea!

416

Jurnalistul Mircea Marian informeaza ca limuzina BMW X7 din care Liviu Dragnea si-a facut selfie, marti, in timp ce se intoarcea cu iubita de la mare apartine firmei Romcip Salcia. La aceasta companie a fost actionar fiul sefului PSD, Valentin Dragnea, Romcip Salcia primind credite in baza unor garantii depuse de celebra Tel Drum din Teleorman.

„Niste porci i-au imprumutat lui Dragnea BMW-ul lor 740, ca sa-si plimbe iubita la mare. Nu am vazut un act oficial, dar se pare ca masina e luata in leasing de Romcip Salcia, ferma de porci la care era actionar fiul lui Dragnea, de la Unicredit.

Aici sunt subventiile dvs. in carnea de porc romaneasca. Trei milioane de euro subventii de la UE si de la stat pe parcursul a trei ani, pana in martie 2017”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Informatia este confirmata si de jurnalistul Ovidiu Vanghele.

Romcip Salcia detine o uriasa ferma de porci in Teleorman la care a fost actionar, pana in 2017, fiul sefului PSD, Valentin Dragnea. In august 2017, noua persoane din conducerea firmei, in frunte cu administratorul Ilie Dragne, au fost retinute de DNA pentru evaziune fiscala.

Romania libera a scris, in aceeasi luna, ca Tel Drum a garantat numeroase credite bancare contractate de Romcip Salcia.

„Liviu Dragnea nu are nici o legatura oficiala cu Tel Drum, faimoasa firma teleormaneana care a incasat jumatate de miliard de euro de la stat. Fiul sau, insa, Stefan-Valentin Dragnea, are legaturi financiare clare cu Tel Drum. Practic, se poate spune ca societatile lui Dragnea junior sunt intretinute de catre Tel Drum, care a garantat creditele societatilor comerciale detinute de fiul sefului PSD.

Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL, Romcip SA si Agrotrust SRL sunt patru firme teleormanene care au nevoie ca de aer de credite bancare pentru a supravietui.

(…) Si pentru o a treia societate comerciala Tel Drum garanta creditele bancare. Nu un credit, deci, ci mai multe. Este vorba de Romcip, celebra ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea. In acest caz, era vorba de garantarea urmatoarelor:

„- creditului contractat (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…), conform contractului de credit nr. PLO3/158/2011;

– creditului contractat (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…), conform contractului de credit nr. PLO3/159/2011;

– creditului contractat (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…), conform contractului de credit nr. PLO3/175/2011;

– facilitatii de factoring contractata (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de Aderent, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de Factor (…), conform contractului de factoring nr. 494/05.10.2011 din data de 05.10.2011”, scria jurnalistul Catalin Prisacariu.

Liviu Dragnea a postat, marti, pe pagina sa de Facebook, chitanta de rovinieta si taxa de pod de la Fetesti pentru a demonstra ca si el este un roman simplu care plateste taxe. Insa informatiile de pe chitante i-au ajutat pe internauti sa descopere ce masina conduce Dragnea. Una pe care nu si-o poate permite orice roman.

Punand cap la cap informatiile oferite chiar de Dragnea, un tanar bucurestean, Bogdan Pacurar, a descoperit ca Dragnea conduce un BMW 740 xDrive, masina al carei pret este de peste 100.000 de euro.

In declaratia de avere a lui Liviu Dragnea nu apare si aceasta masina. Seful PSD a scris ca are doar o Skoda si un BMW X5 pe care l-ar fi primit ca donatie de la „cumnata si nepoti”.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos