ALARMA la Finante! Liberalii ii cer socoteala ministrului Ionut Misa despre amanarea maririi salariilor medicilor si profesorilor!

488
Liberalii continuă atacurile la adresa Executivului. Vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanu, membru al Comisiei buget-finanțe a Camerei Deputaților i-a cerut ministrul de Finante, Ionuț Mișa, să spună dacă este adevărat că un scenariu de lucru la minister este o nouă amânare a măririi salariilor medicilor și profesorilor, scrie evz.ro.
El a precizat că actualul Cabinet Tudose are „o falsă legitimitate”, având în vedere că PSD-ALDE a câștigat alegerile parlamentare în baza unui program de guvernare care nu a fost respectat. Liberalul i-a mai cerut ministrului să spună și dacă această amânare este din cauza încasărilor slabe la bugetul de stat.

“Potrivit unor informaţii din interiorul ministerului de Finanţe, încasările bugetare, colectarea taxelor şi impozitelor, dar şi noua lege a salarizării, generează numeroase îngrijorări. Haosul declaraţiilor din domeniul fiscal privind impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodărie este generat tocmai de teama că încasările bugetare nu se ridică la nivelul aşteptărilor pentru a satisface promisiunile din noua lege a salarizării. Mai mult, un scenariu de lucru la minister este acela că se ia în calcul o nouă amânare a măririi salariilor medicilor şi profesorilor. De aceea, îi solicit ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, să spună dacă, măcar din acest punct de vedere, PSD îşi va ţine promisiunea. Nu ar fi prima oară când guvernul PSD-ALDE ar da înapoi: potrivit promisiunilor PSD, medicilor trebuia să li se dubleze salariile de la 1 ianuarie 2018, dar se pare că aceştia vor primi doar 25% în plus la salariu. În plus, angajaţii din învăţământ vor primi, începând cu 1 ianuarie 2018: 25%, în loc de promisiunea de 50%”, a spus, într-un comunicare de presă deputatul PNL.

Leoreanu acuză că cei din coaliția de guvernare au câștigat alegerile transmițând românilor că vor dispune măriri de salarii, care s-au dovedit a fi doar nișt promisiune, în condițiile în care PSD-ALDE a schimbat programul de guvernare.

„Dincolo de lipsa de viziune pe care o demonstrează această exprimare, afirmaţia este de natură a ne îngrijora. Formularea unui răspuns pertinent la toate aceste chestiuni se impune în condiţiile în care PSD a câştigat alegerile parlamentare în baza unui program de guvernare care nu a fost respectat, a fost actualizat la doar 6 luni de la învestirea primului guvern PSD-ALDE şi, la ora actuală, se pare că nici acesta nu va fi respectat. În aceste condiţii, atrag atenţia că guvernul Tudose are o falsă legitimitate”, a concluzionat parlamentarul PNL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos