ALDE Cluj a ajuns in pragul colapsului! Membrii de la Cluj sunt nemultumiti de actuala conducere: ”Domnule Tariceanu, ne asteptam sa fiti presedintele tuturor, nu doar celor apropiati dumneavoastra!”

495

ALDE Cluj a ajuns în pragul colapsului. Foştii lideri ai Partidului Conservator au lansat un atac dur împotriva preşedintelui ALDE, Cluj, fostul deputat Steluţa Cătăniciu. ALDE s-a format prin fuziunea dintre Partidul Conservator şi PLR, iar Steluţa Cătăniciu, care era preşedintele PLR Cluj, a devenit copreşedinte al ALDE Cluj, apoi a rămas singurul preşedinte, scrie clujtoday.ro.

Foştii membri ai PC, în frunte cu secretarul de stat Mircea Irimie, au fost traşi pe linie moartă, deşi în momentul fuziunii, PC Cluj avea doi deputaţi, un secretar de stat, un consilier judeţean, unul municipal şi mai mulţi primari şi viceprimari de comună, în timp ce PLR avea doar un deputat. Acum, după ce fostul preşedinte PC şi fost vicepremier, Daniel Constantin, a fost dat afară din ALDE împreună cu doi deputaţi, Mircea Banias şi Eugen Durbacă, o serie de foşti membri ai PC Cluj au decis să se situeze de partea celor excluşi, după cum arată o scrisoare deschisă primită la redacţie, pe care o reproducem integral. Menţionăm că Steluţa Cătăniciu nu a reacţionat public până acum la acest document. În măsura în care va exista o reacţie publică, redacţia ClujToday.ro o va publica sub forma unui update.

”Ruşine, doamnă Cătăniciu.

Îl atacaţi şi catalogaţi în toate formele pe Copreşedintele Daniel Constantin, un tânăr politician onest şi educat care, la vârsta când dvs. v-aţi terminat studiile târzii, era Ministru al Agriculturii şi Vicepremierul Romaniei şi care, înainte de a se confirma politic, s-a validat profesional atât în ţară, cât şi în străinătate.

Dar, aşa cum vă sunt caracterul şi comportamentul, vă denigraţi colegii din ALDE, cum aţi făcut de altfel cu foştii colegi din PDL, când i-aţi trădat şi aţi plecat la  PNL şi, de asemenea, cu cei din PNL, i-aţi trădat şi pe aceştia şi aţi plecat la PLR.  V-aţi pozat cu Băsescu şi Iohannis lăudându-vă cu relaţia bună ce o aveţi cu ei, iar apoi urlaţi la televiziuni că cei doi trebuie să ajungă în puşcărie.

Sunteţi ultimul om din România care puteţi face morală cuiva când tocmai dvs. sunteţi cea care încălcaţi flagrant şi josnic legea. Sunteţi condamnată pentru conflict de interese pe trei instanţe, inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi publicată în lista ANI de nenumărate ori şi, deşi Agenţia Naţională de Integritate a făcut demersuri şi adrese spre Camera Deputaţilor, dvs. nu respectaţi legea şi instituţiile statului şi vă ţineţi cu dinţii de un post care nu vi se cuvine.

Ei bine, „stimată” doamnă Cătăniciu, grupul membrilor ALDE Cluj proveniţi din fostul Partid Conservator, reconstituit până în  acest moment din peste 500 de membri, se dezic de dvs. şi vă cer public demisia din toate funcţiile politice deţinute în fals, iar, în zilele următoare, vom depune un memoriu spre Preşedintele Camerei Deputaţilor pentru excluderea dvs. din Parlamentul României pentru vacantarea postului. Iar asta, dacă nu pentru altceva, ei bine pentru că nu faceţi decât să dezbinaţi şi să denigraţi.  Pentru că, din 2012 şi până astăzi, nu aţi organizat nici un eveniment politic relevant şi nu aţi făcut nici un demers pentru judeţul Cluj din poziţia de Deputat şi co-preşedinte de partid. Stimată doamnă Cătăniciu, dacă vă place atât de mult la televizor, trebuia să vă faceţi actor şi nu politician, dar noi, grupul de la Cluj, aveam mult mai multe aşteptări de la dvs. Pentru că, la alegerile locale din 2016, din laşitate şi politicianism, nu v-aţi asumat candidatura la Municipiul Cluj-Napoca şi nu v-aţi implicat alături de colegii din judeţ, nici financiar şi nici participativ fizic, spunând tuturor că alegerile locale nu sunt importante. Pentru că singurul dvs. interes de fapt este numai cel personal şi de familie, după cum i-aţi angajat în diferite funcţii bine plătite, iar nu cel de echipă al organizaţiei de partid.

Stimate domnule Tăriceanu, ne-am implicat, am muncit şi am investit alături de dvs. şi ne aşteptam cu toţii să fiţi preşedintele tuturor şi nu doar al celor apropiaţi dvs. şi, de aceea, vă spunem răspicat că grupul ALDE Cluj, de peste 500 de membri, profund nemulţumit, simţindu-se trădat şi înşelat de atitudinea dvs., se dezice de dvs. ca preşedinte şi, asemeni multora alţi membri şi organizaţii de partid din ţară, vă vom elimina sau exclude atât pe dvs., cât şi pe doamna Cătăniciu din toate paginile private şi de grup şi declarăm ferm că Daniel Constantin a fost, este şi va fi întotdeauna preşedintele nostru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos