ALDE nu are o poziție oficială față de referendumul anunțat de Dragnea! Tăriceanu iar o face pe liberalul: ”Fiecare e liber să facă ce dorește!”

182

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca formatiunea pe care o conduce inca nu s-a pozitionat fata de referendumul pentru modificarea Constitutiei pe tema familiei, anuntat de colegul sau de coalitie, Liviu Dragnea, in aceasta toamna.

Intrebat ce atitudine politica are ALDE in cazul referendumului pentru modificarea Constitutiei pe tema familiei, Tariceanu a raspuns ca o hotarare, in acest sens, urmeaza sa fie anuntata.

„Acest subiect l-am discutat in interiorul ALDE. Am cerut organizatiilor noastre sa faca o dezbatere interna. Unele din ele au facut, unele nu. In momentul in care dezbaterea se va incheia, o sa organizam un for de conducere statutar in care o sa hotaram care e atitudinea noastra publica pe acest subiect”, a declarat seful Senatului.

In acest context, intrebat cum i se pare ideea modificarii Constitutiei pentru redefinirea familiei, Tariceanu a precizat ca pe aceasta problema parerile sunt impartite si ca e dreptul fiecaruia sa aiba o opinie.

„Ca liberal o sa ma refer la o definitie simpla: liberalismul decurge din evolutia naturala a lucrurilor, deci bunul cel mai respectat este libertatea. Asa ca fiecare e liber sa faca ce doreste. De aici si pana la a legifera unele lucruri, care unele sunt contra naturii, e distanta mare”, a spus Tariceanu.

Sursa: aktual24.ro