ALDE pune mâna pe pușculița cu bani! Partidul lui Tăriceanu, pe cale să primească pe mâini compania Electrica în schimbul susținerii necondiționate a guvernului PSD!

330

Deputatul USR Cristian Ghinea atrage atentia asupra unei afaceri de sute de milioane de euro care va incapea curand pe mainile celor de la ALDE. Miza este atat de mare incat ALDE este la un pas de rupere daca afacerea intampina oprelisti in cadrul coalitiei de guvernare.

„ALDE primeste bijuteria Coroanei. ALDE este pe cale sa primeasca un cadou de jumatate de miliard de euro pentru sustinerea guvernului lui Dragnea. PSD este gata sa faca zob una dintre cele mai profitabile companii din Romania.

Cea mai mare listare pe bursa internationala a unei companii de stat a fost cea din 2014, pentru Electrica. Statul a vandut actiuni, dupa o pregatire prealabila a companiei.

Pregatirea a constat si in a aduce experti internationali de renume, ca garanti ca aceasta companie va fi bine administrata. Aceasta garantie a facut ca listarea sa atraga o jumatate de miliard de euro.

Electrica este una dintre cele mai profitabile companii la care statul roman este actionar. Valoarea de piata a companiei este, astazi, conform estimarilor, de un miliard de euro.

In acest moment, statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 49% din actiuni, iar restul de 51% sunt detinute de fonduri de investitii straine, persoane fizice si juridice din tara si din strainatate, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.

Cele 49% din actiuni, care transforma statul roman in cel mai mare actionar, sunt in mare parte motivul pentru care ALDE a primit portofoliul de la Energie. In cazul in care va intrebati de ce a tinut ALDE atat de mult sa-l pastreze pe ministrul Toma Petcu in functie.

La sfarsitul lunii urmeaza sa aiba loc o noua Adunare Generala a Actionarilor, pentru stabilirea unui nou Consiliu de Administratie.

Pentru Consiliul de Administratie de la Electrica si-au depus candidaturile trei reprezentanti ai fondurilor de investitii straine – o conditie esentiala pentru credibilizarea firmei si pentru succesul de la bursa – si foarte probabil acestia isi vor pastra functiile detinute si pana acum.

Pentru cele 4 locuri ramase exista in acest moment 6 candidaturi, dintre care 5 cu legaturi stranse cu ALDE.

Doi dintre acesti candidati, sustinuti de Ministerul Energiei, si-au depus dosarele dupa expirarea termenului limita, ceea ce a declansat un scandal imens, despre care puteti citi amanunte aici https://goo.gl/SzNjoq.

Cu alte cuvinte, din CA al Electrica vor face parte trei profesionisti straini si patru oameni numiti de ALDE, care vor avea majoritate. Cam asa se va duce de rapa credibilitatea companiei.

ALDE pune mana pe pusculita cu bani, iar singura listare de succes pe bursa devine o amintire”, informeaza Cristian Ghinea.

Deputatul USR mai dezvaluie ca de afacerea Electrica se va bucura o anume factiune din ALDE, care deja a amenintat cu spargerea formatiunii daca i se pun bete in roate.

„Electrica este cadoul pentru o factiune din ALDE, factiune care, am aflat pe culoarele Parlamentului, ameninta chiar cu spargerea Grupului ALDE de la Camera Deputatilor in cazul in care nu primeste cadou controlul asupra Electrica.

Electrica este cel mai mare furnizor de electricitate din Romania iar activitatea sa este concentrata pe zona Transilvaniei. Acolo unde partidul lui Tariceanu are foarte putini membri. In aceste zone, compania angajeaza sute de persoane, inclusiv in posturi de management. Un motiv foarte bun pentru doritori sa se prezinte la angajare cu carnetul de membru ALDE in mana.

Astia nu doar ca fura, ci distrug tot, ca lacustele. In acest caz, o companie unde actiunile statului valorau ceva pentru ca aceasta companie era bine administrata. Daca ALDE nu e oprita, nu va mai fi cazul”, mai spune Ghinea pe Facebook.

Sursa: aktual24.ro