ALDE se răzvrătește împotriva baronilor locali ai PSD și cere imperios revenirea la alegeri locale în două tururi!

422

Surpriză pe scena politică! Dacă PNL și USR par invizibile în Parlament și nu se vede nicio urmă de opoziție la adresa guvernului și a deciziilor luate de PSD-ALDE în Parlament, tocmai un europarlamentar de la ALDE s-a găsit să facă unele din cele mai dure declarații.

Norica Nicolai a cerut imperios revenirea la alegeri locale în două tururi și a acuzat că prin păstrarea acestei forme a scrutinului nu se încurajează decât apariția de baroni locali.

„Vrem alegeri în două tururi. Legitimitatea democratică este mult mai mare, în condiţiile în care lehamitea de politică este evidentă. Dacă vă uitaţi la structura prezenţei la vot a populaţiei, veţi vedea că tot mai puţini români aleg să participe la acest exerciţiu democratic. În aceste condiţii, este nevoie de al doilea tur de scutin pentru a da legitimitate celor care sunt aleşi. Formula cu un singur tur a creat un gen de vechil, de baron local. Cred că este bine ca, indiferent cine ar fi într-un mandat de decizie, să aibă un anumit tip de control democratic. Întotdeauna cel care are puterea la un moment dat tinde să şi-o conserve prin orice mijloace. Şi, din păcate, unii şi-au atins limitele de incompetenţă”, a afirmat Norica Nicolai, preşedinte al Consiliului Naţional ALDE.

Norica Nicolai a ținut să sublinieze că ALDE este un partener de guvernare al PSD și nicidecum o anexă și astfel nu trebuie să fie de aceeași părere cu social-democrații în toate privințele.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos