PDL isi alege vicepresedintii! Intrunirea a inceput cu imnul PDL „Verde inrourat”!

660

1blagaConsiliul National de Coordonare al PDL a inceput sambata la Palatul Parlamentului, formatiunea urmand sa-si aleaga noul Biroul Permanent National. Intrunirea a inceput cu imnul PDL „Verde inrourat”, urmat de Imnul national al Romaniei.

Democrat-liberalii au tinut un moment de reculegere in memoria lui Teodor Muresan, fost membru in BPN al organizatiei de pensionari, in deschiderea Consiliul National de Coordonare al PDL.

Lucrarile au fost deschise de liderul PDL, Vasile Blaga, reales presedinte al partidului la Conventia Nationala Extraordinara din 23 martie.

Vasile Blaga le-a cerut democrat-liberalilor reuniti in CNC sa aleaga in conducerea partidului oameni „suta la suta PDL”, precizand ca formatiunea va trebui sa fie „un PDL unit”.

„Va rog sa alegeti oameni suta la suta PDL, nu partial PDL, oameni care sa nu considere functia in BPN doar ca un trofeu al lor”, a spus presedintele PDL.

Blaga a spus ca noua echipa de conducere a partidului va trebui sa fie „creierul, dar si vocea” PDL, care sa-i reprezinte pe democrat-liberali, apreciind ca pentru acest lucru PDL va trebui sa fie unit si statutul partidului sa fie respectat.

„Va trebui sa facem opozitie constanta actualei puteri. Sunt pentru un partid unit, pentru un partid in care sa dezvoltam democratia interna. Nimeni nu are dreptul, nici macar presedintele partidului, sa se considere mai important decat partidul. Nimeni nu poate fi si in partid si in afara partidului”, a adaugat presedintele PDL.

Delegatii sunt chemati sa aleaga dintre 123 de candidati inscrisi in cursa pentru ocuparea celor 54 de functii din conducerea centrala a partidului, cele de prim-vicepresedinti, vicepresedinti, secretar general, secretari generali-adjuncti, secretari executivi, precum si membrii celor doua comisii permanente ale PDLComisia Nationala de Integritate, Statut si Litigii si Comisia Nationala de Revizie si Control.

Cei mai multi dintre candidati provin dintre sustinatorii motiunilor propuse de Vasile Blaga si Elena Udrea, potrivit listelor puse la dispozitia mass-media.

Conform agendei reuniunii, in primul tur de scrutin urmeaza sa fie alesi cei patru prim-vicepresedinti pe domenii, secretarul general si trezorierul partidului.

La reuniune sunt prezenti 472 de delegati, din 619 asteptati initial, a anuntat Vasile Blaga.

Presedintele Comisiei de numarare si validare a voturilor este Daniel Buda, care este si seful Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos