ALEGERI PARLAMENTARE: Ion Iliescu şi "pionierii" USL pe ritmuri AC/DC

243

Iliescu a urcat pe scena de la eveniment pe melodia Thunderstruck, a celor de la AC/DC. 

„Iată au trecut 23 de ani. Toţi cei care sunt aici de faţă erau juniori, eraţi pionieri. Eu eram mai tânăr, la 60 de ani, faţă de domnul Raţiu, domnul Câmpeanu cu care m-am luptat în primele alegeri prezidenţiale. Aveam dialoguri şi confruntări, cu Coposu, Diaconescu, oameni cu vreo 10 ani mai în vârstă decât mine, cu Quintus, un om onorabil, are peste 90 de ani astăzi, dar îşi păstrează prospeţimea minţii”, şi-a amintit Iliescu. 

Preşedintele de onoare al PSD şi-a amintit că pe atunci foştii premieri Petre Roman şi Călin Popescu Tăriceanu erau tineri. 

„Dar iată că au trecut 23 de ani, s-au schimbat generaţii, alături de noi veneau oameni mai tineri atunci, Petre Roman, Tăriceanu, care acum sunt şi ei la 60 şi ceva de ani”, a mai spus Ion Iliescu. 

Fostul şef de stat le-a spus candidaţilor USL la fotoliile de parlamentari că viitorul Parlament trebuie „să elaboreze politicile ţării la nivel naţional şi asigurarea integrării noastre în plan internaţional”, astfel încât România să-şi pună în valoare potenţialul agricol într-un context internaţional în care problema hranei este foarte importantă. 

„Problema majoră a lumii pentru anii ce vin este asigurarea hranei pentru o populaţie în creştere. Ce însemană asta pentru România, ţară cu potenţial agricol pe care nu-l mai foloseşte? Cum să reaşezăm agricultura românească, cum să reaşezăm folosirea acestui potenţial şi România să folosească această conjunctură pentru dezvoltarea sa economică?”, a spus Ion Iliescu. 

El a mai afirmat că populaţia le încredinţează viitorilor parlamentari „un mandat de înaltă responsabilitate”. 

Candidaţii USL pentru colegiile de parlamentari din sectorul 3 sunt: Ecaterina Andronescu, Daniel Barbu (ambii pentru Senat), Eugen Nicolăescu, Alin Petrache, Raluca Ispir, Ionuţ Vulpescu, Florin Alexe, Camelia Podaşcă (toţi şase pentru Camera Deputaţilor).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos