Mai mult

  Alianta electorala PSD-UNPR-PC a fost inregistrata la BEC!

  9,521FaniÎmi place

  1wwwwPSD, UNPR si PC au inregistrat la BEC, alianta alectorala PSD-UNPR-PC, dupa ce a fost respinsa inregistrarea USD, au declarat surse politice.

  Potrivit acelorasi surse, in cursul zilei de miercuri BEC va lua in discutie solicitarea de inregistrare a aliantei electorale PSD-UNPR-PC, urmand sa se pronunte asupra infiintarii acesteia.

  Daca BEC va da o decizie pozitiva, atunci PSD, UNPR si PC vor candida in comun la alegerile pentru Parlamentul European, organizate pe 25 mai.

  In paralel, PSD si PC au contestat decizia BEC de respingere a aliantei electorale USD.

  Biroul Electoral Central a respins, luni, inregistrarea pentru alegerile europarlamentare a aliantei electorale USD, formata din PSD, UNPR si PC.

  Vicepresedintele AEP Marian Muhulet, membru in BEC, a declarat ca motivul pentru care a fost respinsa solicitarea de inregistrare a aliantei electorale Uniunea Social Democrata este legat de faptul ca aceeasi denumire a fost folosita la alegerile din 1996 pentru Parlament.

  El a precizat ca este vorba despre incalcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.

  Potrivit acestui articol, partidele politice, aliantele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale se pot asocia intre ele numai la nivel national, pe baza de protocol, constituind o alianta electorala, in scopul participarii la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European. Un partid politic, o alianta politica sau o organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale nu poate face parte decat dintr-o singura alianta electorala. Alianta electorala care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire o poate pastra numai daca nu si-a schimbat componenta initiala.

  „De asemenea, denumirea respectiva nu poate fi utilizata de o alta alianta”, stabileste legea.

  Sursa: mediafax.ro

  Ultimele stiri

  Vesti proaste pentru romanii din Diaspora. Spania a inchis granitele terestre.

  Cazurile de coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, iar bilanțul deceselor a depășit ...

  Dosar penal in rem în cazul senatorului Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus

  Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii ...

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Altii au apreciat si...