Alianta electorala PSD-UNPR-PC a fost inregistrata la BEC!

572

1wwwwPSD, UNPR si PC au inregistrat la BEC, alianta alectorala PSD-UNPR-PC, dupa ce a fost respinsa inregistrarea USD, au declarat surse politice.

Potrivit acelorasi surse, in cursul zilei de miercuri BEC va lua in discutie solicitarea de inregistrare a aliantei electorale PSD-UNPR-PC, urmand sa se pronunte asupra infiintarii acesteia.

Daca BEC va da o decizie pozitiva, atunci PSD, UNPR si PC vor candida in comun la alegerile pentru Parlamentul European, organizate pe 25 mai.

In paralel, PSD si PC au contestat decizia BEC de respingere a aliantei electorale USD.

Biroul Electoral Central a respins, luni, inregistrarea pentru alegerile europarlamentare a aliantei electorale USD, formata din PSD, UNPR si PC.

Vicepresedintele AEP Marian Muhulet, membru in BEC, a declarat ca motivul pentru care a fost respinsa solicitarea de inregistrare a aliantei electorale Uniunea Social Democrata este legat de faptul ca aceeasi denumire a fost folosita la alegerile din 1996 pentru Parlament.

El a precizat ca este vorba despre incalcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.

Potrivit acestui articol, partidele politice, aliantele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale se pot asocia intre ele numai la nivel national, pe baza de protocol, constituind o alianta electorala, in scopul participarii la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European. Un partid politic, o alianta politica sau o organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale nu poate face parte decat dintr-o singura alianta electorala. Alianta electorala care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire o poate pastra numai daca nu si-a schimbat componenta initiala.

„De asemenea, denumirea respectiva nu poate fi utilizata de o alta alianta”, stabileste legea.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos