ALT JUDET. ALT PRIMAR PSD. ACEEASI NESIMTIRE! Vasile Paval va duce acasa un sac de bani! Acesta va incasa lunar 13.000 lei!

553

A dat norocul peste bugetarii vasluieni! Lor, dar si alesilor locali, li s-au mãrit lefurile peste noapte si, cel putin cei aflati prin birouri, cu o functie mai vizibilã, vor primi pe lunã câteva mii de lei. Vasluienii si-au tras “partea leului” si ei, dar mãcar îsi permit, având în vedere cã au cel mai generos buget din tot judetul, scrie vremeanoua.ro.

Salariile de bazã pentru functiile publice din aparatul de specialitate al primarului municipiului Vaslui si din serviciile publice din subordinea Consiliului Local al municipiului Vaslui vor fi majorate, consilierii locali municipali aprobând, ieri, noile valori, prin înmultirea coeficientilor care vizeazã fiecare categorie de salariati cu salariul de bazã minim brut pe tarã, garantat în platã, în vigoare.

Astfel, politistii locali, peste 100 la numãr, vor avea salarii mai mari cu câteva sute de lei, având în vedere cã legea politiei locale, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare prevede cã „Drepturile salariale ale personalului politiei locale se stabilesc potrivit prevederilor legale aplicabile personalului din aparatul de specialitate al primarului, respectiv al primarului general al municipiului Bucuresti”, astfel cã salariul de bazã al functionarilor publici care ocupã functii publice specifice de politist local a fost stabilit pe baza legii salarizãrii unitare.

Totodatã, salariile de bazã pentru functiile contractuale din aparatul de specialitate al primarului municipiului Vaslui si din serviciile publice din subordinea Consiliului Local al municipiului Vaslui au fost stabilite prin înmultirea coeficientilor specifici fiecãrei categorii cu salariul de bazã minim brut pe tarã, garantat în platã, în vigoare.

Astfel, dupã primarul Pavãl, care va avea un salariu de peste 13.000 lei, si cei doi viceprimari, care vor avea salarii de peste 10.000 lei, urmeazã secretarul CL Vaslui, Eduard Lãcãtusu, cu 9.870 lei. Un director executiv de primãrie va avea un salariu de 9.000 de lei, ceea ce ar însemna un salariu net de peste 7.000 de lei pentru cei câtiva directori din primãria Vaslui. Un sef de serviciu din primãrie va avea un salariu de 7.200 de lei, în timp ce un sef de birou va avea o retributie lunarã de 6.700 de lei. Un inspector de specialitate din primãria Vaslui va semna pentru un salariu de 5.000 de lei, cu toate gradele, în timp ce administratorul institutiei va avea o indemnizatie lunarã de 3.200 de lei, adicã peste 2.400 de lei net.

Totodatã, un sofer cu vechime completã va avea un salariu de 3.000 de lei, majorarea fiind de câteva sute de lei la muncitori si personalul cu studii mediii, în timp ce directorii sau secretarul orasului se trezesc cu salarii duble fatã de ce câstigau la 1 iulie 2017.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos