Loading...
Alta PSD-ista care tine umbra degeaba in Parlamentul European s-a trezit sa vorbeasca despre cum sa fie pedepsite persoanele care defaimeaza tara! – Circul Politic

Alta PSD-ista care tine umbra degeaba in Parlamentul European s-a trezit sa vorbeasca despre cum sa fie pedepsite persoanele care defaimeaza tara!

Europarlamentarul PSD Claudia Tapardel sustine ca Cristian Preda trebuie sa fie judecat pentru „defaimarea” Romaniei si solicita legi in acest sens. Declaratiile lui Taoardel vin la scurt timp dupa ce presedintele Parlamentul European, Antonio Tajani, a trasmis o declaratie de sustinere a lui Preda.

„Europarlamentarul Cristian Preda se considera ‘prigonit’ deoarece a primit o solicitare din partea Consiliului de Onoare al Ordinului National ‘Steaua Romaniei’ sa dea explicatii cu privire la atacurile constante de defaimare si dezinformare lansate la adresa propriei tari.

Consider ca este absolut fireasca si normala solicitarea Consiliului de Onoare al Ordinului National ‘Steaua Romaniei’.

Nu este posibil sa te bucuri de o asemenea distinctie si onoare din partea tarii tale, iar tu, din pozitia de reprezentate publica pe care o detii la Bruxelles, sa iti denigrezi in mod intentionat propria tara si sa soliciti Parlamentului European, nici mai mult, nici mai putin, decat suspendarea dreptului de vot al Romaniei in Consiliu, un drept fundamental pentru orice stat membru al Uniunii Europene. De asemenea nu putem uita nici de solicitarea acestuia de a restrictiona dreptul Romaniei de a beneficia de fondurile europene nerambursabile.

Domnul Preda uita faptul ca a primit din partea Romaniei un mandat de europarlamentar cu scopul de a apara si proteja interesele cetatenilor romani la Bruxelles, si nu pentru a face rau si a produce prejudicii de imagine acestei tari.

De asemenea revin la propunerea pe care am facut-o saptamana trecuta si anume ca este necesara adoptarea unui act normativ cu scopul reglementarii declaratiilor care afecteaza grav imaginea statului roman pe plan international.

Si ca, de asemenea, ar fi benefica luarea in calcul si a posibilitatii ca persoanele aflate in functii publice, care afecteaza grav imaginea statului roman si aduc atingere intereselor Romaniei pe plan international, sa fie revocate din aceste functii si sa nu mai aiba posibilitatea de a ocupa ulterior o functie de demnitate publica sau de reprezentare a Romaniei la nivel national sau european”, a declarat Claudia Tapardel intr-un comunicat de presa.

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a transmis, joi, un mesaj de sustinere a eurodeputatului Cristian Preda, chemat la Consiliul de Onoare al Ordinului National ”Steaua Romaniei”, fiind acuzat de neglijarea interesului national si defaimare, in urma criticilor aduse in PE guvernelor Grindeanu si Tudose. Tajani spune ca incercarile de a-l intimida si/sau de a-i compromite reputatia lui Cristian Preda sunt inacceptabile.

”Parlamentul European este alaturi de Cristian Preda: un coleg foarte respectat, un european dedicat si un roman patriot. Statul de drept trebuie mentinut in Romania: incercarile de a-l intimida si/sau de a-i compromite reputatia sunt inacceptabile”, este mesajul transmis de catre presedintele PE pe Twitter.

„Prigoana a inceput. Intrucat am criticat in PE guvernele Grindeanu si Tudose, sunt chemat in fata Consiliului de Onoare al ordinului Steaua Romaniei, pentru a raspunde unui denunt care reia acuzatiile PSD-ALDE de defaimare a tarii. Ma vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Serban Bradisteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoana, fostul director SRI Costin Georgescu si generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul presedinte al Academiei, Ionel Haiduc”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Desi a cerut ca audierea sa sa fie publica, solicitarea sa nu a fost acceptata.

Dupa audiere, el a scris pe Facebook ca Firea, Andronescu, Bradisteanu si Geoana ”au chiulit”.

”Cei 4 pesedisti din Consiliul de onoare – Firea, Andronescu, Bradisteanu si Geoana – au chiulit. Vor vota mai tarziu. Nu se stie cand. Le-am lasat Intampinarea in care explic ca acuzatiile sunt nefondate si dispretuiesc principii elementare ale unei societati libere”, a precizat eurodeputatul.

Sursa: aktual24.ro

Alta PSD-ista care tine umbra degeaba in Parlamentul European s-a trezit sa vorbeasca despre cum sa fie pedepsite persoanele care defaimeaza tara! was last modified: martie 29th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close