Ambasada Germaniei la Bucuresti prezinta conditiile pentru aderarea Romaniei la SCHENGEN!

562

1schengenAderarea Romaniei la Schengen ramane un obiectiv principal al Guvernului Federal, dar pentru aceasta trebuie sa existe toate conditiile tehnice, administrative si cele care caracterizeaza statul de drept, afirma Ambasada Germaniei la Bucuresti.

„Aderarea integrala a Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen ramane un obiectiv principal al Guvernului federal. Pentru aceasta, trebuie sa existe toate conditiile tehnice, administrative si cele care caracterizeaza statul de drept. Prin ridicarea controalelor la frontierele interne, un stat membru isi asuma o mare responsabilitate in relatia cu partenerii Schengen”, afirma Ambasada Germaniei.

De asemenea, Ambasada aminteste ca „nu este vorba de libera circulatie a cetatenilor romani, ci de intrebarea daca Romania poate asigura protectia frontierelor externe UE, de pilda protejarea de intrarea frauduloasa a unor cetateni din afara UE”.

„Ultimul raport MCV din ianuarie a evidentiat progrese in domeniile statului de drept si cel al combaterii coruptiei, dar si deficiente”, subliniaza Ambasada Germaniei.

Totodata, misiunea diplomatica a Berlinului evidentiaza ca „aceste dubii” sunt impartasite si de „alti parteneri UE/Schengen”.

„In lumina celor expuse, impartasind aceste dubii si cu alti parteneri UE/Schengen, consideram ca, actualmente, gradul decizional pentru o hotarare a Consiliului pe acest punct, pentru care se impune unanimitatea de vot, nu este inca matur”, mentioneaza comunicatul Ambasadei.

Reprezentanta diplomatica a Berlinului arata ca in saptamanile trecute au fost intretinute „contacte stranse, marcate de incredere reciproca cu Guvernul Romaniei„, care a fost tinut in permanenta la curent cu aceasta pozitie.

„Germania si Romania intretin legaturi stranse si prietenoase care ne permit o abordare deschisa si constructiva a subiectului Schengen, subiect care este de o deosebita importanta pentru Romania. Guvernul federal nutreste un mare interes in continuarea bunei colaborari in domeniul bilateral si in cel de politica europeana, dorind sa vina, mai departe, in sprijinul Romaniei pe calea aplicarii integrale a aquis-ului Schengen”, mai puncteaza in comunicatul Ambasadei.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos