Ambasada Israelului: Patru turisti israelieni au fost batuti de jandarmi, la protestul de vineri. Este inacceptabil! „Ne-au scos din taxi si efectiv ne-au linsat”

186

Interventia haotica a Jandarmeriei, la protestul diasporei de vineri seara din Bucuresti, a creat si un incident diplomatic grav: patru turisti israelieni au fost smulsi de fortele de ordine din taxiul in care se aflau si loviti. Ambasada Israelului la Bucuresti anunta ca vor fi depuse plangeri penale.

„Avand in vedere dovezile pe care le avem in acest moment, se pare ca turisti israelieni nevinovati s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, in timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, catre un restaurant din Bucuresti.

Au fost opriti, trasi afara din masina si, in ciuda faptului ca au aratat pasapoartele straine si au explicat ca nu au nimic de a face cu evenimentele in curs, au fost batuti de catre fortele de ordine.”, se arata intr-un mesaj al Ambasadei Israelului la Bucuresti, remis luni Ziare.com.

„Consideram acest incident ca fiind inaccepatbil si extrem de serios. Turistii israelieni care au avut de suferit de pe urma interventiei brutale vor depune plangere penala impotriva agresorilor”, transmite reprezentanta diplomatica.

”Eu, un prieten de-ai mei si un cuplu am plecat spre un restaurant cu un taxi. Pe drum am vazut un baraj al fortelor de ordine si am aflat ca in Bucuresti sunt proteste. soferul masinii a incetinit, dar a fost tras pe dreapta si jandarmii ne-au scos din taxi si efectiv ne-au linsat”, a povestit Avi Sadeh postului de televiziune israelian Chanel 12.

”Le-am aratat pasaportul si am incercat sa le explic ca suntem turisti si ca este vorba de o neintelegere, dar acest lucru nu i-a interesat. Este halucinant. Nimeni nu ne-a cerut scuze. Am fost la Ambasada Israelului din Bucuresti, dar era inchis. Vreau sa depun plângere impotriva Jandarmeriei române”, a mai povestit turistul israelian batut de jandarmi in Capitala.