Ambasadorul SUA a rabufnit: „Schimbarile din justitie aduc Romania in anul 2000, cand era stapanita de coruptie”

379

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite, a atacat dur, luni, schimbarile din sistemul judiciar in fata studentilor la Facultatea de Drept a Univeristatii Bucuresti. Klemm a declarat ca aceste modificari ne intorc in anul 2000.

Hans Klemm a declarat ca magistratii sunt vizati politic, iar sistemul judiciar este supus la presiuni, facand referire la modificarile de la legile justitiei si Codul Penal. „Aceste schimbari aduc Romania in anul 2000, cand era stapanita de coruptie”, a spus Hans Klemm, in fata studentilor de la Drept.

„De cand Romania a aderat la UE, sistemul de justitie nu s-a mai confruntat cu dezbateri atat de intense si posibile schimbari. Sistemul de justitie romanesc, construit cu mare efort, ar putea fi dezmembrat in mai putin de un an. Indiferent de tipul de drept in care veti intra, si voi veti fi afectati”, le-a spus Klemm studentilor.

„Se acumuleaza dovezi ca magistratii sunt vizati din ce in ce mai mult politic si in presa, pentru decizii judiciare si opinii publice pe care politicienii le vad ca punand in pericol interesele lor”, a afirmat ambasadorul, adaugand ca schimbarile din justtie „dau ceasul inapoi in anul 2000”, scrie aktual24.