Ana Birchall devoaleaza adevarata fata a marionetei lui Dragnea: „Dancila a sustinut scoaterea din puscarii a borfasilor”

2970

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei in Guvernul PSD, sanctioneaza noile minciuni ale Vioricai Dancila, afirmand ca aceasta a sustinut „o initiativa legislativa menita pe de o parte sa-i scoata din puscarii pe borfasii Romaniei si pe de alta sa protejeze si incurajeze coruptia la nivel inalt”.

„Spuneam acum cateva zile ca ‘executia’ mea din functia de Ministru delegat pentru Afaceri Europene are o legatura stransa cu corespondenta pe care am avut-o, in calitate de ministru al justitie interimar, in 2017 cu dna Dancila pe tema OUG 13, sustinuta de dumneaei in Parlamentul European.

Este curios din partea cuiva care sustine ca nu a participat la nici un asalt asupra justitiei sa sustina o initiativa legislativa menita pe de o parte sa-i scoata din puscarii pe borfasii Romaniei si pe de alta sa protejeze si incurajeze coruptia la nivel inalt”, a scris Birchall pe Facebook.

Postarea se incheie cu urmatorul hastag: „#minciunainformacontinuata”.

Europarlamentarul Viorica Dancila a sustinut puternic, in februarie 2017, la Bruxelles adoptarea OUG 13/2017 de modificare a Codurilor Penale, care a scos sute de mii de oameni in strada. Ea a trimis si o scrisoare in limba engleza catre 750 de europarlamentari in care le transmitea mai multe informatii eronate despre acest act normativ.

Pe 2 februarie 2017, Dancila sustinea OUG 13 de modificare a Codurilor Penale. Ea a tinut atunci un discurs in cadrul dezbaterii privind „Democratia si Justitia in Romania”, la care a participat si prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans.

„Domnule presedinte, domnule comisar, Curtea Constitutionala a constatat ca unele prevederi ale Codului Penal nu erau constitutionale. Drept urmare, Guvernul PSD-ALDE a dat o ordonanta de urgenta pentru a reglementa acest lucru. Acelasi lucru a fost folosit anterior de Guvernul Ciolos si de Guvernul Boc. Guvernul presedintelui Iohannis, Guvernul Ciolos, a operat 151 de modificari, realizate in secret, fara nicio consultare publica. De ce, domnule comisar, nu ati spus si atunci ca Romania a facut un pas inapoi?”, i se adresa Dancila lui Timmermans, aminteste ziare.com.

In aceeasi zi, 2 februarie 2017, in timp ce sute de oameni erau in strada si protestau fata de adoptarea OUG 13/2017, Viorica Dancila le-a trimis un mail celor 750 de europarlamentari, in care le-a explicat de ce ingrijorarile legate de actul normativ nu ar fi fondate, potrivit Politico.

Dancila spunea ca Guvernul „a lansat o dezbatere publica” cu privire la noile acte normative – ordonanta pentru modificarea Codurilor Penale si proiectul de legi privind gratierea.

„Modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala sunt facute pentru a le adapta la recomandarile Curtii Constitutionale,” scria Viorica Dancila.

Ileana Grigorescu, consiliera a europarlamentarului britanic Andrew Lewer, a reactionat si trimis, la randul sau, un mail intregului PE.

„Nu a existat o dezbatere publica reala, ci doar o consultare de cateva ore intre ministrul Justitiei si cativa reprezentanti ai societatii civile,” explica Ileana Grigorescu. Scrisoarea acesteia in care demonta afirmatiile facute de Dancila a fost publicata de Politico.

Pe 5 februarie, in urma presiunilor de la Bruxelles, ale societatii civile si ale protestelor masive, din strada, Guvernul a abrogat OUG 13/2017.

Subiectul emiterii OUG 13/2017 a fost readus in spatiul public de fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, exclusa recent din PSD.

Intr-o lunga postare pe Facebook, Birchall a dezvaluit care sunt temele de interes major pentru PSD in Justitie, care au fost subiect de discutii in Guvern. Printre acestea – infiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie, recursul compensatoriu, schimbarea modalitatii de promovare a judecatorilor la Inalta Curte etc.

„Fiindca tot veni vorba, i-as aduce aminte doamnei Dancila si despre corespondenta noastra din 2017,cand eram ministrul justitiei interimar, dupa demiterea lui Iordache din guvern, pe tema OUG 13. Da!

Exact acea OUG privind amnistia si gratierea, a carei ferventa sustinatoare era dumneaei pe vremea aceea, in calitatea domniei sale de europarlamentar. Nu de alta, dar am convingerea ca executia mea din functia de Ministru delegat pentru Afaceri Europene are o legatura si cu acea corespondenta…, ” conchide Birchall.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos