Ana Birchall si-a pus in cap cel mai virulent post de propaganda! Ministrul Justitiei anunta ca recuperarea banilor furati de Voiculescu devine prioritate

484

Ana Birchall a anuntat ca devine o prioritate recuperarea creantelor provenite din infractiuni. „Recuperarea fiecarui leu furat statului roman trebuie sa fie o prioritate”.

Potrivit unui comunicat al Minsterului Justitiei, Ana Birchall a participat, luni, la Sinaia, la Conferinta nationala anuala organizata, in perioada 1-4 iulie, in cadrul proiectului „Consolidarea si eficientizarea sistemului national de recuperare a creantelor provenite din infractiuni”, implementat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), in parteneriat cu Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din cadrul Ministerului Justitiei.

„Recuperarea prejudiciilor si a produsului infractiunii reprezinta o prioritate pentru agenda publica, costul criminalitatii fiind resimtit de cetateni si reflectat inclusiv in modul in care este perceput sistemul judiciar, in ansamblu sau. De aceea, recuperarea fiecarui leu furat statului roman trebuie sa fie o prioritate’, a declarat ministrul Ana Birchall in timpul lucrarilor, citata in comunicat.

Ministrul a punctat transpunerea instrumentelor de cooperare internationala in materie in ceea ce priveste masurile asiguratorii si confiscarea speciala sau extinsa, „fie ca vorbim de conventiile ONU privind coruptia sau criminalitatea transfrontaliera, fie de cele ale Consiliului Europei, ori de regulamentele si directivele europene”.

Potrivit MJ, Ana Birchall a lansat participantilor la conferinta invitatia de a contribui alaturi de conducerea Ministerului Public si ANABI la creionarea liniilor de actiune comuna pe termen scurt si mediu.

„In baza concluziilor acestui eveniment, Ministerul Justitiei, prin ANABI, va initia consultari cu toti partenerii institutionali in vederea promovarii si aprobarii unui cadru strategic unitar privind recuperarea creantelor provenite din infractiuni”, a spus Birchall.

Ministerul Justitiei informeaza ca in prima zi de dezbateri au mai fost prezenti procurorul general interimar al Romaniei, Bogdan Licu, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procuror Nicolae Solomon, si procurorul Florin Deac, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Ministerul de Finante a aratat in luna mai ca ANAF a recuperat, pana la 6 mai circa noua milioane de euro din prejudiciul de 60.482.615 euro din dosarul ICA, in care a fost condamnat Dan Voiculescu, se arata intr-un raspuns la o interpelare a deputatului USR Claudiu Nasui.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos