Analist politic rus: Putin este GRAV BOLNAV si se va retrage in 2017! Nu mai CANDIDEAZA!

808
Un analist politic din Rusia a afirmat ca Vladimir Putin ia in calcul sa renunte la functia de presedinte al Rusiei. Declaratia a fost facuta de Valery Solovey, profesor la Institutul de Afaceri Externe din Moscova, si a fost publicata pe site-ul tabloidului Moskovsky Komsomolets, considerat apropiat de Kremlin, pentru a fi stearsa dupa cateva ore, noteaza publicatia britanica Daily Mail.

Solovey a afirmat ca presedintele ar putea fi nevoit „sa evite publicitatea in 2017 timp de cateva luni sau sa apara foarte rar”.

Intrebat daca Putin are „probleme de sanatate”, acesta a raspuns: „Lasati-ma sa nu spun mai mult, am spus deja destul”.

„Si lasati-ma sa subliniez din nou: aceste informatii nu sunt absolut de incredere. Totusi, trebuie luate in considerare”, a adaugat Solovey.
Declaratiile lui Solovey indica si faptul ca Putin ar putea sa faca un pas inapoi pentru a permite ascensiunea unui lider care poate construi relatii mai bune cu Occidentul.
Titlul articolului era: „Furtuna 2017: Putin ar putea fi inlocuit de un succesor in cateva luni”.

In articol sunt mentionate doua persoane ca posibili succesori: actualul premier Dmitri Medvedev, care a mai fost presedinte patru ani, pana in 2012, si Alexei Dyumin, 44 de ani, fostul bodyguard al lui Putin si fost ministru adjunct al Apararii.

Solovey crede ca este posibil sa fie organizate alegeri anticipate in 2017.

Stergerea articolului a fost semnalata de Ekho Moscow, detinut de Gazprom dar independent editorial.

Interviul a fost citit de peste 50.000 de persoane inainte de a fi sters, potrivit MediaLeaks.ru.

Kremlinul nu a reactionat pana in prezent la aceste informatii.

Analistul politic a afirmat ca este „logica” ideea de a organiza alegeri anticipate si ca s-a „discutat cea mai incredibila idee”, aceea ca Putin nu va candida.

Intrebat de ce, el a raspuns: „Partial din cauza circumstantelor, partial din cauza consideratiilor geo-strategice”.

„Putin este convins ca atat timp cat este presedinte nu e posibila o imbunatatire a relatiilor cu Vestul. Astfel incat, pentru a schimba situatia, este necesar ca Rusia sa fie reprezentata la negocieri de o persoana diferita”.

„Iar daca presupune ca imbunatatirea relatiilor cu Vestul este vazuta de  Vladimir Vladimirovici (Putin) ca o necesitate nationala, este usor de prezis cine va fi succesorul”.

El l-a numit pe „liberalul” Medvedev, care insa „nu este iubit de multa lume”, inclusiv de puternicul lobby din aparatul de securitate.

O alternativa ar fi Dyumin, care a avut o ascensiune politica fulgeratoare si a fost numit in acest an guvernatorul regiunii Tula.

Daily Mail comenteaza ca este ciudat momentul aparitiei acestei stiri, la doar o zi dupa alegerea lui Donald Trump ca presedinte  al Statelor Unite, in conditiile in care Putin il vede pe miliardarul american drept unul dintre rarii lideri occidentali „cu care se pot face afaceri”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos