Analistul politic, Stelian Tanase, dezvaluiri care iti dau fiori: Romania traieste ceasuri decisive! Liviu Dragnea pregateste asaltul final! Se va gasi cineva sa stinga lumina, nu am nicio grija!

Analistul politic Stelian Tanase sustine ca tabara lui Liviu Dragnea s-a organizat foarte bine si pregatesc asaltul final asupra statului de drept. El considera ca in aceasta toamna va fi adoptata amnistia si gratierea, iar daca societatea civila si opozitia nu vor reactiona foarte puternic, atunci Romania se va indrepta catre dictatura.

”Este esentiala in toamna asta reactia societatii civile (presa, sindicate, asociatii), a opozitiei politice – capacitatea lor de a rezista asaltului generalizat condus de Liviu Dragnea impotriva statului de drept. Nu vad prea multi amatori de separatia puterilor in stat, libertatea de asociere, piata libera. in plus, nici pentru apartenenta la UE si NATO. Fortele active democratice sunt divizate – unele traiesc aici, altele in diaspora. Si neintelegerile printre gruparile anti-PSD sunt mari.”

Fortele reactionare, cele care doresc un regim autoritar, chiar o dictatura – de ce nu? – sunt conduse si manipulate de o mina de miliardari. Scopul acestora este 1/ sa continue spolierea resurselor Romaniei, 2/ sa ramina cu averile intacte 3/ sa-si mareasca averile 4/ sa nu isi piarda libertatea 5/sa-si continue carierele politice la virf cit mai multa vreme. Pentru a-si atinge aceste scopuri dau un asalt tenace, cu toate mijloacele pe care le au la dispozitie, asupra Justitiei. Pe terenul acesteia se arbitreaza toate marile conflicte de interese. Aici se hotaraste soarta unor mari afaceri si averi. Ca si a unor imense proprietati si conturi bancare. Este esential pentru aceasta oligarhie de tip mafiot sa aiba controlul deplin asupra Justitiei. Altfel, intr-o zi s-ar putea sa ramina fara averile acumulate in afaceri cu statul, dupa 1989. Nu doar pe persoana fizica, de unul sau altul dintre miliardari, ci si ca grup social. De aici – mobilizarea fara precedent a acestor forte. si-au dat mina pentru a stopa incercarile justitiei de a-si pastra independenta.

La nivelul oligarhiei observam mobilizare, organizare, initiativa, actiunea unui centru nervos care coordoneaza toate miscarile ei. Dincolo – sa-i zicem in „in opozitia democratica” lucrurile stau diferit. Haos, farimitare, lipsa de viziune, organizare extrem de modesta, lipsa de determinare. Starea de spirit? Scepticism – ca sa nu zic cuvintul adevarat – DEFETISM. Batalia nu se va da doar odata cu inceputul campaniei electorale si alegerile din 2019-2020, cum cred multi din tabara anti-Dragnea&PSD. Batalia deja a inceput, este in plina desfasurare. Multi lideri ai partidei pro-occidentale se fac ca nu observa situatia si se implica sumar doar prin unele declaratii defensive pe la tv sau in rebufniri pe fb. Si tot e bine. Cei mai multi tac tematori si-si vad de afacerile lor cu PSD, mai ales pe plan local.

Adevaruri uitate, de ABC. Apararea democratiei trebuie organizata, coordonata, necesita o tactica si o strategie. Dragnea&Co au asa ceva, ceilalti nu. Raportul de forte obliga la o colaborare strinsa cu parti importante ale societatii civile. Liberalii – desi sunt cea mai mare forta din opozitia politica – nu par prea dispusi sa se bata. ii impiedica 1 /conflictele interne din partid 2/ obisnuitele tactici de compromis din spatele usilor inchise 3/ au destule dosare in justitie si multi doresc gratierea si amnistia. Pe scurt PNL este vulnerabil. Dar este tot ce poate oferi Opozitia mai bun acum. Mai este factorul Klaus Iohannis, de neignorat. E destul de neimplicat si relativ periferic, chiar daca in ultima vreme s-a mai animat. Presedintia are un rol de jucat – din cauza cadrului constitutional. Sa speram ca va iesi din expectativa si-si va asuma rolul. Despre societatea civila. Dupa 10 august pare dezorientata si risipita. Nu stim insa ce va produce din septembrie, cind lumea vine din vacanta si studentii umplu facultatile.

Romania traieste ceasuri decisive in ce priveste natura regimului sau politic. Optiunile puse in fata lumii romanesti, sunt – 1/ Putin, Erdogan, Orban 2/ Occident. A doua varianta are avantajul ca o poti practica si individual (spre deosebire de prima). Tragi fermoarul la valiza si pleci. Se va gasi cineva sa stinga lumina, nu am nicio grija.”, arata Stelian Tanase, pe blogul personal.

Analistul politic, Stelian Tanase, dezvaluiri care iti dau fiori: Romania traieste ceasuri decisive! Liviu Dragnea pregateste asaltul final! Se va gasi cineva sa stinga lumina, nu am nicio grija! was last modified: august 29th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre