Analiza dura pentru Liviu Dragnea! „Dragnea intra ingrozitor de slabit in 2019! Anul 2019 va strica toate planurile PSD-ului!”

326

Consultantul financiar Andrei Caramitru a intocmit o lista a esecurilor din 2018 ale lui Liviu Dragnea, indemnandu-si apoi cititorii sa nu foe „deprimati” in privinta anului 2019. „Dragnea intra ingrozitor de slabit in 2019”, arata Caramitru.

Caramitru afirma ca 2018 a fost de fapt „un an foarte prost pentru Dragnea”, enumerand esecurile acestuia in planul de a prelua controlul total al justitiei si de a-si subordona toate institutiile statului.

„Suntem in perioada bilantului pentru 2018 si a planificarii pentru 2019. In general – suntem deprimati, credem ca am pierdut pe toata linia in 2018, multi ne gandim chiar sa plecam din tara, ne imaginam un an 2019 catastrofal.

Dar puneti-va un pic in locul lui Dragnea, sa vedem ce NU a reusit in 2018 si cum intra el in 2019.

Desi a reusit sa faca mult rau (cel mai grav fiind redefinirea rolului presedintelui de catre CCR si intrarea in vigoare a legilor justitiei), lista cu ce NU a reusit in 2018 este insa foarte lunga:

– Sa scape de Kovesi (care acum coordoneaza strategia anti-coruptie la parchetul general) si sa-si puna omul lui la DNA
– Sa scape de Lazar si sa isi puna omul lui la Parchetul General
– Sa isi impuna un general obedient ca sef al Armatei
– Sa finalizeze codurile penale (CCR a refuzat cam 80 la suta din amendamentele PSD, si inca nu sunt in vigoare). In plus – Parlamentul European, Greco, comisia de la Venetia, MCV-ul l-au lovit groaznic
– Sa dea amnistia si gratierea si sa scape de procese penale. A amanat un pic, a scos temporar pe multi mari corupti din puscarie cu ajutorul CCR, insa nici un dosar nu e inchis, procedurile vor continua
– Sa scape de pucistii din PSD si sa isi consolideze puterea in parlament si Guvern (situatia lui acum este de fapt mult mai rea decat acum 6 luni)
– Sa performeze economic (in ultimul trimestru situatia s-a inrautatit , si a fost obligat sa introduca noi taxe si sa amane multe din cresterile anuntate pentru budgetari si pensionari)
– Sa dea lovitura de gratie miscarii rezist pe 10 August (efectul a fost contrar, toti sefii jandarmeriei au dosar penal si riscul ca procurorii sa se apropie de el este mare)”, a scris Caramitru pe Facebook.

El afirma apoi ca liderul PSD intra „ingrozitor de slabit in 2019”.

„Cum intra Dragnea in 2019? Ingrozitor de slabit :

– Nu are control real in partid. Pucistii care au fost dati afara sau sunt inca activi controleaza organizatii care au adus peste 1/3 din totalul voturilor si a parlamentarilor PSD in 2016
– Nu mai are majoritate in camera deputatilor – riscul sa fie dat jos de la presedintia camerei este foarte mare. Daca aveau majoritate ar fi organizat deja un vot care sa inchida optiunile opozitiei si pucistilor
– Nu are control 100% pe guvern – nu reuseste sa isi impuna OUG-urile pe codurile penale sau pe amnistie. Iohannis ii blocheaza chiar nominalizari cheie pentru ministere importante. Tudorel si Viorica – in Interviurile din ultimele zile – i-au spus aproape direct ca nu vor face tot ce cere el. Un mesaj mai clar ca Dragnea isi pierde puterea nu putea fi – si oamenii din PSD l-au inteles foarte clar
– Optiunile de rezolvare devin din ce in ce mai grele – 6 luni suntem la Presedintia EU (si vor fi presiuni uriase la Dancila sa refuze orice act aberant in perioada asta); Klaus are mult mai multa liberatate de a bloca (este extrem de greu sa il suspende in an electoral si fara majoritare clara in parlament)
– Economia va fi mult mai slaba si resursele mult mai limitate pentru pomeni electorale ; multi budgetari se vor intoarce impotriva PSD
– Electoral PSD este acum undeva la doar 25% si nu are un candidat plauzibil pentru prezidentiale
– Iohannis va introduce probabil un referendum pe justitie si rolul presedintelui, care strica toate planurile lor
– UE va lansa probabil un atac juridic la Curtea Europeana pe legile justitiei – si e foarte posibil sa fie anulate sau blocate astfel.

Asta nu inseamna ca Dragnea va disparea asa usor din peisaj. Discursurile violente vor continua – pentru ca nu are alta optiune de a incerca sa isi mentina puterea in interiorul PSD. Isi va impune probabil pana la urma cativa oameni in institutii cheie. Insa nu va speriati – e mult mai important sa intelegem arhitectura reala a puterii.

Deci – va rog eu – nu fiti deprimati. Si mobilizati-va pentru cele 2 campanii electorale care vor veni anul asta. Sunt esentiale!”, concluzioneaza analistul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos