Analiza rece a unui important sociolog: Cel mai popular om al puterii pierde prezidentialele in orice scenariu!

119

„Mi se pare remarcabil ca, din cate inteleg, la CEx-ul PSD s-au discutat cate in luna si stele dar nu despre prezidentiale. Nu stiu daca oamenii prezenti acolo inteleg ce inseamna o infrangere la prezidentiale pentru primarii PSD la localele din 2020”, arata sociologul Barbu Mateescu, intr-o analiza publicata pe blogul Sociollogica, pe marginea cifrelor unui sondaj, prezentate zilele trecute in CEx-ul PSD.

In analiza sa, Barbu Mateescu considera ca „este extrem de posibil ca acea candidatura comuna PSD+ALDE sa se remonteze, precum Geoana de-a lungul anului 2009, dar punctul de pornire e destul de jos. E nevoie de evolutii multe si in alta dinamica decat cea din ultimul an si jumatate”.

In plus, mai arata acesta, „s-a vorbit mult de criza de resurse umane de la putere. In genere in contextul ministrilor, secretarilor de stat, sefilor de agentii, etc. Corect. Dar e o criza si de prezidentiabili. Ca reper, cel mai popular politician al puterii, Gabriela Firea, un om cu o prezenta mediatica gigantica, pierde in orice scenariu (si impotriva lui Ciolos si a lui Kovesi si a lui Iohannis) mai rau decat a pierdut Ponta in 2014, adica la mai multe procente distanta. In contextul asta, rebeliunea ei este de inteles, se afla intr-o barca ce se pierde printre valuri”.

Citeste mai mult aici