Andrei Caramitru da de pamant cu coalitia penalilor si arata leacul pentru „cultura” PSD: „Cica spaga e culturala. Nenorocitilor…2 metri patrati si cu zabrele”

332

Andrei Caramitru (USR) reactioneaza dur dupa ce a iesit la iveala ca premierul PSD Viorica Dancila le-a spus europarlamentarilor straini ca in Romania nu exista coruptie, fiind „doar o maniera diferita, cultural vorbind, de a multumi cuiva”.

„In sfarsit ne spun cu subiect si predicat ce cred si sustin ei. Primul ministru PSD ne spune ca traditiile romanesti includ spaga. E culturala cica. Nenorocitilor …

E uite de asta exista USR. Pentru ca marea majoritate a romanilor nu cred in asa ceva. Nu da nimeni spaga cand merge la mall, la un spital privat, cand cumpara ceva pe internet, cand merge cu Uber-ul da? Pentru ca nu e nevoie. Servicii private si civilizate.

Oamenii sunt FORTATI sa dea spaga de voi – hotilor. Pentru ca altfel nu pot obtine nimic de la statul vostru pesedist. Un stat falimentar – care nu e in stare sa faca 1km de autostrada, un spital sau macar sa mute WC-urile din curtile scolilor. Un stat care fura tot, ne gazeaza, ne bate si ne omoara cu zile.

Dar lasa – stati voi cu cei pentru care furtul si spaga sunt un mod de viata. Exista un loc special pentru oamenii cu asemenea “valori”. In 2 metri patrati si cu zabrele. Conform legii. Si valorilor Europene”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, seful Partidul Crestin Social, a povestit, intr-un interviu pentru Ziare.com, unul dintre episoadele prim-ministrului Viorica Dancila de la Bruxelles. Se intampla inainte ca premierul sa vorbeasca in plenul Parlamentului European.

„Sa va povestesc ce a afirmat doamna Dancila in fata grupului socialist. Un deputat socialist din Ungaria mi-a spus foarte amuzat ca doamna Dancila, inainte de a vorbi in fata plenului, a venit la grup, iar cei de acolo i-au reprosat problemele legate de coruptie din Romania.

Si ea a zis ca nu e adevarat, nu exista coruptie in Romania, este doar o maniera diferita, cultural vorbind, de a multumi cuiva. Mi s-a parut extrem de ingenios sa vorbesti de o diferenta culturala. Practic, as putea sa-mi cumpar direct o decizie favorabila in justitie, dar asta nu ar inseamna ca sunt corupt sau ca as corupe pe cineva, nu, as avea un comportament cultural specific”, a povestit acesta, conform Aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos