Andrei Caramitru: „Dragnea si Valcov trebuie aruncati pentru 20 de ani in inchisoare! Au tradat Romania”

428

Andrei Caramitru (USR) ii acuza pe Liviu Dragnea, Darius Valcov si Eugene Teodorovici ca actioneaza pentru satisfacerea intereselor Rusiei prin adoptarea OUG 114. El solicita anchetarea acestora pentru „tradare” intrucat „au colaborat cu Rusia in destructurarea Statului Roman”.

„Ma socheaza lipsa de actiune a serviciilor si a procurorilor. Dragnea, Valcov, Teodorovici si Dancila ar trebui anchetati pe art. 394 (tradare)”, spune Caramitru pe Facebook.

Postarea integrala:

CUM A DISTRUS PSD/ALDE INDEPENDENTA ENERGETICA SI A LUCRAT PENTRU GAZPROM. RETEAUA “SLATINA” (VALCOV/MACHITSKI)

OUG114 a distrus independenta energetica a Romaniei si ne-a facut dependenti de Gazprom. Si nu s-au oprit. Ce se intampla?

– Legea offshore e prost facuta cu intentie, in biroul lui Dragnea – investitiile au fost anulate. Puteam deveni o forta in regiune – PSD/ALDE nu au vrut. Au primit ordin

– OUG114, prin taxa pe venituri si limitarea pretului gazelor la producator, a distrus profitabilitatea producatorilor de gaze din Romania (Petrom si Romgaz). Imediat dupa – importurile de la rusi au explodat. Iimpactul masurilor pe bugetul statului este negativ – deci nu exista nici o logica economica pentru Romania

– OUG a dat facilitati catre Interagro (Ioan Nicolae) si OltChim (finantata anul trecut de VTB – banca ruseasca sub sanctiuni US). Combinatele au nevoie de gaze in cantitati uriase in plus de ce consumam acum – care nu pot veni decat de la rusi, dupa ce au omorat productia interna

– Fondul Suveran va include si Romgaz (50% din productia noastra de gaze), plus tot restul companiilor strategice energetice. Care va putea fi controlate, chiar vandute, in afara legislatiei activelor de stat. Cine va controla Fondul? Valcov.

Care sunt dedesubturile ? Sunt usor de decriptat :

– Valcov a fost primar la Slatina – unde cel mai mare investitor este Alro (detinut de magnatul rus Vitali Machitski). Care detine – mare atentie ! – si Conef, intermediarul prin care Gazprom exporta gazele lor in Romania (intermediarii de acest tip sunt folositi de rusi pentru a distribui mita catre politicieni, altfel ar vinde direct). Valcov l-a numit cetatean de onoare al Slatinei pe Machitski deja in 2010. Intelegand asta – va mira ca Valcov a venit din Slatina direct prim ministru din umbra? Va mira cele 94 de tablouri ale lui Valcov (Picasso, Renoir etc) care valoreaza probabil zeci de milioane de EUR gasite in pereti si cavouri? Ca nu le-a cumparat direct – le-a primit de la cine?

– Valcov a facut o declaratie bizara in August 2018. A spus ca, in 2015, a fost o incercare de racolare a lui la KGB prin Gusa (nasul lui) dar ar fi refuzat. De ce ar fi spus asa ceva? E posibil sa ii fi fost frica ca iese cineva cu informatia si a incercat sa previna atacul ?

– OUG114 a fost data de Teodorovici la doar cateva saptamani de o vizita la Moscova. A primit cumva draftul ordonantei intr-un plic acolo ? Si Dorneanu a facut la fel – vizita la rusi (desi a primit “recomandare” de la MAE sa nu se duca) exact inainte de decizia CCR despre Kovesi (care l-a transformat pe Presedinte in notar).

Ma socheaza lipsa de actiune a serviciilor si a procurorilor. Dragnea, Valcov, Teodorovici si Dancila ar trebui anchetati pe art. 394 (tradare). Care spune clar :

“Fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin: (b) subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului; se pedepseste cu 10-20 ani inchisoare”.

E nevoie de o ancheta de tip “Mueller” in Romania – care sa ii arunce in inchisoare pentru 20 de ani pe toti care au colaborat cu Rusia in destructurarea Statului Roman !

Si liderul PNL Ludovic Orban sustine ca alianta PSD – ALDE ”actioneaza parca dupa un plan elaborat de inamici ai Romaniei cu scopul de a pune pe butuci economia Romaniei”. Orban afirma ca infiintarea Fondului Suveran de Investitii si Dezvoltare este o ”megaescrocherie” prin care se urmareste punerea sub control politic a celor mai profitable companii.

”Guvernele PSD- ALDE actioneaza parca dupa un plan elaborat de inamici ai Romaniei cu scopul de a pune pe butuci economia Romaniei. Blocarea proiectelor mari de infrastructura de transport, blocarea investitiilor publice, distrugerea sistemului financiar- bancar, distrugerea sectorului energetic, punerea in dificultate a sistemelor de comunicatii, nationalizarea Pilonului 2 de pensii, jefuirea companiilor romanesti, aruncarea in aer a finantelor publice locale, provocarea unor dezechilibre economice grave, descurajarea investitiilor private romanesti si straine, izolarea Romaniei pe plan international, alungarea efectiva din tara a sute de mii de romani, prabusirea autoritatii institutiilor statului roman, blocarea achizitiilor publice din domeniul apararii, subfinantarea serviciilor de informatii ( care apara Romania de amenintarile tot mai mari la adresa sigurantei nationale ) sunt actiuni care nu mai par sa fie rodul intamplarii, ci al unei premeditari care ascunde intentii ostile la adresa Romaniei”, a scris, duminica, pe Facebook, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, ”printre cele mai periculoase lovituri, este noua tentativa de infiintare a fatidicului Fond Suveran de Investitii si Dezvoltare”.

”Dupa ce am reusit sa il blocam un timp prin atacul la Curtea Constitutionala, Guvernul revine cu un nou proiect. Asa-zisul Fond suveran este, de fapt, o megaescrocherie prin care se urmaresc mai multe obiective: punerea sub controlul politic al lui Dragnea a celor mai importante si profitabile companii romanesti cu capital majoritar de stat; obtinerea de bani sub forma de imprumut, girand cu actiunile companiilor; folosirea acestor bani pentru niste investitii decise politic; scoaterea de sub legislatia europeana din domeniul achizitiilor a tuturor contractelor care se vor incheia, pentru a hrani clientela politico-economica a PSD- ALDE cu bani publici fara niciun control din partea institutiilor statului; preluarea ostila a acestor companii romanesti de catre niste clienti obscuri ai actualei puteri, ca urmare a imposibilitatii de restituire a imprumuturilor etc.”, mai scrie Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos