Andrei Chiliman: Antonescu se comporta ca dl.Goe!

545

1 andrei chilimanAndrei Chiliman il ataca pe Crin Antonescu, acuzand conducerea dictatoriala si atitudinea antioccidentala a liderului PNL.

Ramas simplu membru al PNL, Andrei Chiliman spune ca atitudinea antioccidentala a lui Crin Antonescu risca sa faca mult rau si partidului si ţarii, iar „cel mai grav lucru s-a petrecut anul trecut, in vara, si apoi a mai fost urmat de diverse atitudini care nu sunt in standardul principiilor, valorilor occidentale”.

„Cred ca totul porneste de la dorinta dansului de a ajunge cu orice pret, subliniez, cu orice pret, presedinte al Romaniei. Chiar cu sacrificarea acestor valori occidentale, cu sacrificarea, cred, si a PNL”, a declarat Chiliman, intr-un interviu pentru ziare.com.

In ceea ce priveste politica de racolari dusa de conducerea PNL, Chiliman a spus ca e „o politica gresita fundamental”.

„Vin oameni care cand noi incercam sa incropim PNL, la inceputul anilor 90, si era o lupta complet inegala cu fortele provenind din fostul sistem, s-au dus si s-au asezat unde trebuie, au fost socialisti, social democrati si eu nu cred ca oameni care se muta dintr-o parte in alta pot sa creeze soliditatea si stabilitatea unui partid, pentru ca sunt oportunisti. Un om care azi e de stanga, maine de dreapta, poimaine poate fi din nou de stanga, e oportunist. Ce baza poti sa ai intr-un oportunist? Pe de alta parte, ultimul care a venit in PNL, dl. Stanisoara, a zis mai demult un mare adevar despre dl. Antonescu si nu pot decat sa subscriu la el. A spus ca s-a comportat si se comporta ca dl. Goe”, a spus primarul liberal.

Chiliman a aratat ca, in ciuda declaraţiilor sale critice, nu crede ca exista motive reale sa fie exclus din PNL.

„Eu nu cred ca exista motive reale sa fiu exclus din PNL pentru ca, in statut, poti fi exclus doar daca critici partidul in ansamblu. (…) Dl. Antonescu a vrut sa aiba un partid supus dorintelor dansului de a ajunge presedintele Romaniei si prin felul in care au fost trimisi delegatii la congres si-a obtinut o majoritate in favoarea dansului”, a precizat liberalul.

„E o forma de dictatura felul in care conduce partidul, dar e o dictatura pe care ceilalti lideri au acceptat-o. Eu nu. Cred ca au facut o greseala. Cred ca rezultatele nu vor intarzia sa apara. Conducerea autoritara a lui Crin Antonescu nu a fost construita intr-o zi. PNL nu a derapat de la valorile lui traditionale intr-o zi. (…) Cand un lider face sa devina regula exceptiile si incalcarile statutului, sigur ca atunci ai semne de intrebare. Eu am reactionat cand am vazut ce se intampla. Tarziu … Nici eu nu m-am asteptat sa fie atat de succesive si multe incalcarile. Ele s-au succedat foarte rapid. Ce e rau e ca vara trecuta s-a ajuns nu numai la incalcarea grava a statutului, dar si a valorilor de baza pe care e constituit PNL de la inceput, valorile proocidentale ale PNL”, a copmpletat Chiliman.

Intrebat cine ar trebui sa conduca PNL pentru redresare, Chiliman a raspuns:

„Mi-e greu sa spun un singur nume. Calin Popescu Tariceanu poate fi un nume. Poate si altii. Eu nu mi-am propus sa ocup o functie. Dar conducatori buni exista.”

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos