Andrei Marga: Onoarea Romaniei de peste granite a scazut in anii 2009-2012

514

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ii acuza pe fostii conducatori de la MAE de scaderea prestigiului si onoarea Romaniei in perioada anilor 2009-2012.

„In orice discutie asupra unui ministeriat trebuie stabilit cu acuratete ceea ce s-a preluat de la ministeriatul anterior. Asadar, ce s-a preluat la Ministerul Afacerilor Externe, odata cu instalarea guvernului Victor Ponta? Raspundem reunind evaluarile facute pe baza faptelor”, a precizat Marga.

El arata ca s-au constatat cel putin sase neajunsuri in starea de pana in aprilie 2012 a politicii externe a Romaniei: insuficienta fructificare a cooperarilor stabilite cu SUA, cu tarile din Uniunea Europeana si din NATO, cu tarile parteneriatelor noastre strategice; relativa stagnare a relatiilor cu China, cu Rusia si cu alte tari; efecte economice prea mici ale actiunii externe; absenta unei viziuni pe termen lung, ca urmare a lipsei unui proiect al Romaniei pentru deceniile ce vin; prestigiu diminuat in ultimii ani; personalul redus in reprezentantele diplomatice ale Romaniei.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos