Andrei PLESU: ”Dragnea este mult mai periculos decat Ponta! Pentru el conducerea tarii este o AFACERE strict privata”!

707

Liviu Dragnea este mult mai periculos decat Victor Ponta, este de parere scriitorul Andrei Plesu. Potrivit acestuia, liderul PSD este angajat intr-o lupta „strict privata” si ar fi foarte interesant de aflat de unde a avut bani pentru vila lui somptuoasa din Alexandria.

Intr-un interviu care urmeaza sa fie difuzat duminica, la Digi24, Andrei Plesu afirma ca Liviu Dragnea este „slujitorul” lui… Liviu Dragnea.

„Am simtit de la inceput ca e mult mai periculos decat Ponta, pentru ca Ponta avea un fel de spontaneitate vesela si previzibila”, a declarat Andrei Plesu.

In opinia sa, liderul PSD este angajat intr-o lupta „strict privata”, iar pentru el conducerea tarii e, de asemeni, o afacere privata.

Daca ar fi sa-i puna o intrebare lui Dragnea, Plesu spune ca l-ar intreba un singur lucru: „Cum ati facut bani pentru vila aceea formidabila?”, arata Republica, care citeaza fragmente din interviul care va fi difuzat duminica de Digi24.

In legatura cu protestele care au loc in paralel in Piata Victoriei si Cotroceni, Andrei Plesu, spune ca le deosebeste ceva fundamental: „Cei de la Cotroceni sunt telespectatori, in sensul ca reproduc mesaje pe care le-au auzit cu o zi, seara, saptamana inainte la TV. Ceilalti (cei din Piata Victoriei – n. red.) nu sunt telespectatori, sunt oameni cu meserii limpezi si care inteleg sa-si protejeze statutul”.

Discursul articulat al manifestantilor din Piata Victoriei are legatura cu faptul ca majoritatea nu au avut parte de experientele de dinainte de ’89. „Este prima generatie nascuta normala si ma bucur ca se manifesta”, spune Andrei Plesu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos