Andrei Plesu face praf PSD-ul, din nou: ”Din peste jumatate de milion de membri nu s-au putut gasi 30 care sa alcatuiasca un guvern plauzibil! Atata poate PSD!”

240

Ce se întâmplă în această perioadă pe scena politică românească nu s-a mai întâlnit în perioada postdecembristă. PSD și-a demis propriul guvern pe motiv de incompetență, iar executivul nou instalat dă semne de și mai multă mediocritate.

Andrei Pleșu este de părere că “rareori dezastrul a colaborat atît de armonios cu ridicolul. Rareori a fost patologia atît de aproape de rizibil”.

Totodată, fostul consilier politic afirmă că social-democrații lui Dragnea reușesc să se mențină în fruntea țării din cauza „maselor” ușor de mituit.

“Ţara are parte de o putere care se menţine la rampă prin mituire periodică a maselor şi prin promisiuni roz, fără perspective. Cinism pe faţă”, scrie el într-un articol pentru Adevărul.

Andrei Pleșu enumeră, de asemenea, mai multe ipostase care vorbesc de la sine despre cum a fost construit Guvernul Tudose: „PSD e în criză de cadre. Dovada: din peste jumătate de milion de membri, nu s-au putut găsi 30 care să alcătuiască un guvern plauzibil.

Coaliţia de guvernare nu dă doi bani pe cultura ”românilor”. Ministerul de resort e ultima roată la căruţă. Altundeva e ”bătaia peştelui”: pe la interne, pe la finanţe, pe la dezvoltare regională şi economie, pe la justiţie şi fonduri europene…

Imediat după cultură, ministerul cel mai străin de interesele reale şi de preţuirea guvernanţilor e Ministerul Educaţiei”.

„De ce, totuşi, un partid ambiţios ar alege să se comporte atît de… original? O variantă de răspuns ar fi că atîta poate. Şi-a epuizat resursele şi nu mai investeşte decît în salvarea (aparentă) a aparenţelor”, conchide Pleșu.