Angela Merkel este impotriva adoptiei copiilor de catre cuplurile homosexuale!

498

1mariedCancelarul german, Angela Merkel este impotriva adoptiei copiilor de catre cuplurile homosexuale, recunoscand ca este o chestiune dificila, potrivit agerpres.ro.

Cu mai putin de doua saptamani inainte de alegerile generale din 22 de septembrie, Angela Merkel s-a supus duminica in direct tirului de intrebari ale cetatenilor pe principalul post public de televiziune ARD si s-a vazut clar ca nu s-a simtit deloc comoda in fata acestei chestiuni.

Dupa ce a subliniat ca este impotriva oricarei discriminari si a recunoscut ca intelege cat este de ‘dificila’ aceasta chestiune pentru cuplurile gay, ea si-a sustinut pozitia sprijinindu-se pe necesitatea de a garanta ‘bunastarea copilului’. Cum aceasta nu este ‘sigura’ in cazul cuplurilor homosexuale, ea nu va sustine aprobarea unei legi care sa deschida calea adoptiilor de catre aceste perechi, a recunoscut Angela Merkel.

Cancelarul Merkel nu a vrut sa dezvaluie daca a discutat tema cu ministrul de externe Guido Westerwelle, care si-a recunoscut fatis orientarea homosexuala, dar a spus ca a participat la multe dezbateri pe aceasta tema, inclusiv in interiorul propriului partid, CDU, din care face parte un grup de homosexuali si lesbiene.

Angela Merkel a fost nevoita se confrunte si cu o femeie, care i-a cerut sa evite ca Germania sa se transforme in ‘bordelul Europei” si sa schimbe legea prostitutiei, care a legalizat in 2002 aceasta activitate, situand-o pe plan egal cu alte activitati. Cererea ei concreta nu a primit raspuns, insa Angela Merkel a reamintit discutiile lungi, care au precedat aprobarea acestei legi,si a admis ca este vorba de o chestiune controversata si ca exista o problema ‘uriasa’.

Invitatii din platou si-au aratat ingrijorarea si pe tema imigratiei, iar Merkel a recunoscut ca in unele zone ale Germaniei exista unele probleme in materie de integrare, dar si-a nuantat controversatele afirmatii de acum doi ani, in care a asigurat ca „multiculturalitatea a esuat’ in tara.

Precaritatea in domeniul muncii, deficientele in domeniul invatamantului, criza euro si spionarea pe Internet au fost alte teme de care s-au aratat interesati cetatenii invitati in platoul televiziunii, unde cancelarul german a marturisit ca de doi ani nu a mai condus masina. Miercuri, 11 septembrie, va fi randul candidatului social-democrat Peer Steinbrück sa raspunda la intrebarile cetatenilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos