Antal: Sfântu Gheorghe ar putea da pentru prima dată în 23 de ani un deputat român, din cauza PPMT

263


de Andreea Tobias, Kiss Edit
Publicat la: 31.10.2012 19:15
Ultima actualizare: 31.10.2012 19:16

Antal Arpad a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că există riscul ca mandatul de deputat în Colegiul 1 Sfântu Gheorghe, deţinut acum de UDMR, să fie câştigat, pentru prima oară după 23 de ani, de un român, în condiţiile în care există doi candidaţi maghiari, respectiv secretarul de stat Marko Attila din partea Uniunii şi preotul reformat Santa Imre din partea PPMT, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antal consideră că PPMT a greşit când l-a desemnat pe Santa Imre, care a protestat, timp de aproape două luni, în faţa Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe faţă de sentinţa în cazul retrocedării acestei instituţii, solidarizându-se inclusiv cu secretarul de stat Marko Attila (candidat UDMR în acest colegiu), condamnat în prima instanţă la trei ani de închisoare.

„Consider că PPMT nu a făcut o alegere corectă pentru colegiul din Sfântu Gheorghe. Putea să-l nominalizeze pe Santa Imre în altă circumscripţie electorală, dar nu la Sfântu Gheorghe, pentru că astfel s-a creat o situaţie schizofrenică, aş putea spune. Practic, Santa Imre, care a protestat în faţa Colegiului Székely Mikó, solidarizându-se inclusiv cu Marko Attila, candidează acum împotriva lui. E o situaţie cel puţin bizară din punctul meu de vedere. E dreptul lui Santa Imre să candideze, dar putea să o facă în altă circumscripţie”, a declarat Antal Arpad.

În Colegiul 1 Sfântu Gheorghe secretarul de stat Marko Attila (UDMR) îi va avea drept contracandidaţi pe preotul reformat Santa Imre – PPMT, pe geologul Radu Viorel -ARD şi pe consilierul în Ministerul Culturii Emil Pantelimon – USL.

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine


 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos