Antonescu ataca Guvernul Ponta: Ciolan vorbim, ciolan avem!

711

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca discutia despre guvernare in termeni de „ciolan” a facut ca situatia economica sa nu fie cea mai buna, potrivit mediafax.ro.

Antonescu a fost intrebat daca o consecinta in cazul promovarii de catre Guvern a proiectului de lege privind exploatarea de la Rosia Montana nu ar fi fost demisia ministrilor PNL din Cabinetul Ponta, de vreme ce proiectul a beneficiat de sprijinul PNL.

„Nu, pentru ca nu poti demisiona cu orice ocazie. Eu stiu ca se vulgarizeaza intens, stiu ca vorbim de 20 de ani despre ciolan si asa mai departe si de aia ne merge si asa de bine. Ciolan vorbim, ciolan avem. A pleca dintr-un guvern, a rupe sansa unei guvernari cu o majoritate de 70%, sansa de stabilitate, atu major in plan intern, in plan extern este o decizie fundamentala. Pana la urma noi avem aici un proiect, care nu e fundamental pentru viata Romaniei, societatea romaneasca. Un proiect important care se face sau nu se face, ca proiectul trece sau proiectul cade in Parlament (…) vom vedea, dar nu e un motiv pentru care sa denunti, sa rupi, sa anulezi o alianta de guvernare care a respectat in linii mari toate elementele programului de guvernare”, a raspuns Antonescu.

In ceea ce priveste ministrii liberali din Guvern, presedintele PNL a sustinut ca „o perceptie care risca sa se aseze, asa, ajutata in fiecare zi, este ca PNL nu are suficienta decizie sau suficienta greutate in Guvern”.

„Nu se poate spune asa ceva, desi eu o aud zilnic. (…) Am facut aceasta impartire a ministerelor in buna intelegere, nu ne vom ascunde niciodata de responsabilitatea guvernarii sub pretextul ca nu am avut ministere importante. Nu, responsabilitatea este aproape egal impartita”, a mai sustinut liderul PNL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos