Antonescu: Europa trebuie sa lucreze cu toate cele 27 motoare

516

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat la receptia dedicata Zilei Nationale a Frantei, ca Europa trebuie sa lucreze cu toate cele 27 de motoare, nu poate sta intr-un singur motor.

El a subliniat ca Franta si Romania, precum si celelalte tari ale UE nu au fost exceptate de criza economica si financiara care „a zguduit” toate tarile lumii. „Aceste efecte sunt in continuare foarte vizibile si necesita toata atentia noastra. Este crucial ca intr-un astfel de moment sa fim capabili sa actionam impreuna, sa utilizam ceea ce ne uneste si sa ne punem in comun viziunile pentru a identifica cea mai buna solutie. Romania saluta initiativa Pactului pentru crestere, schimbarea de atitudine privind problemele economice cu care Europa este confruntata, constituie un semnal clar ca in Romania, ca si in Franta este inteleasa necesitatea stimularii cresterii si competitivitatii. (…) Europa nu poate fi intretinuta doar cu un singur motor, datoria noastra este sa facem sa lucreze toate cele 27 de motoare”, a completat Antonescu, in discursul sau, pe care l-a sustinut in limba franceza.

In context, presedintele interimar si-a exprimat satisfactia pentru nivelul cooperarii economice dintre cele doua tari, despre care spune ca este una „privilegiata”, care a inregistrat o crestere reala si constanta. „Franta este al treilea partener economic al Romaniei. Admir foarte mult performantele franceze in domeniul competitivitatii si inovatiei, remarc in acest context multele investitii in economia romaneasca si sper ca volumul lor va creste in anii care vor veni”, a mai declarat Antonescu.

Presedintele interimar a aratat ca fara solidaritate in UE nu se poate vorbi despre unitate, punctand ca presedintele francez Francois Hollande a subliniat acest lucru cu ocazia investiturii sale. „Unitatea natiunii este o conditie esentiala pentru a recastiga increderea cetatenilor in Europa„, a adaugat Antonescu.

El a subliniat ca reformele sunt cu atat mai semnificative intr-un astfel de moment de criza si de dificultate prin care trec institutiile si oamenii. „Generalul Berthelot spunea ca Franta si Romania au nevoie una de cealalta, ca trebuie sa se ajute una pe cealalta. Si nu vom dezamagi, vom continua o prietenie consolidata pe sangele scurs pentru bunastarea umanitatii si vom pastra si vom privi spre viitor cu multa incredere”, a aratat Antonescu.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos