Antonescu i da fiori la Basescu: Daca nu va aproba noul Guvern dupa alegeri IL SUSPENDAM!

382

 Antonescu a afirmat, intr-o emisiune la Antena 3, ca in situatia in care presedintele Traian Basescu va face alta nominalizare pentru functia de premier in afara de Victor Ponta, chiar daca USL are majoritatea mandatelor din Parlament, se va declansa suspendarea din functie.

„In acel moment se declanseaza actiunea de suspendare, in acel moment legislatia absurda privitoare la cvorum si unica in Europa se modifica in regim de urgenta, domnul presedinte este suspendat, Guvernul este investit si avem si referendumul de demitere la care cunoasteti bine care e pozitia noastra” , a explicat Antonescu.

In ceea ce priveste momentul nominalizarii premierului pentru noul Guvern, presedintele PNL a afirmat ca daca USL are majoritatea parlamentarilor, seful statului trebuie sa accepte propunerea USL, respectiv pe Victor Ponta.
„Exista o singura solutie, nu o doreste nimeni in acest moment, dar nu exista alta. Daca domnul Traian Basescu procedeaza asa cum a sugerat – destul de temeinic – in aceste ultime doua interviuri, ceea ce nu sunt convins ca o va face, dar daca procedeaza asa (de a refuza nominalizarea lui Victor Ponta, n.r.) nu avem decat o singura solutie, si anume suspendarea. Si ea se va intampla, asta o pot spune tuturor, asta o pot garanta si nu este dubiu in legatura cu acest lucru”, a explicat Antonescu.

El a precizat ca un eventual demers de suspendare din functia a sefului statului se va baza „pe actiuni anticonstitutionale” care incalca litera si spiritul legii fundamentale.

„Noua ne convine din punct de vedere electoral orice aparitie de genul acesta a lui Traian Basescu si de aceea suntem complicii dumneavoastra la a mai discuta ce spune Traian Basescu, pentru ca ne convine. O spun cinstit. Chiar daca avem un scor considerabil, nu strica in plus (…) Domnnul Basescu vorbeste de parca ar fi cel putin Hosni Mubarak inainte de primavara araba si vorbeste ca un faraon catre poporul sau si zice «Aveti grija ca asta vreau eu, ca asta nu vreau eu». Nu ne intereseaza ce vrea domnul Basescu”, a afirmat Antonescu.

El a sustinut ca seful statului este in campanie electorala, iar apartenenta Romaniei la UE si parteneriatul cu SUA sunt lucruri „pe care nu le-a facut Traian Basescu”.

„Pretentia ca Basescu este paznicul cu parteneriatului cu SUA si a apartenentei la Uniunea Europeana este o mare minciuna si mare mizerie. Nimeni din USL nu pune la indoiala aceste lucruri, ba dimpotriva, vrem un parteneriat cu SUA care sa se accentueze”, a mai afirmat liderul PNL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos