Antonescu loveste in stanga si-n dreapta: Guvernul sa trimita Curtii Constitutionale listele cerute, cei cu domiciliu in strainatate nu sunt in cvorum

422

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, ca Guvernul va trebui sa raspunda solicitarii Curtii Constitutionale privind situatia actualizata a listelor electorale permanente.

Antonescu a declarat, ca potrivit motivarii Curtii Constitutionale, cetatenii romani cu domiciliul in strainatate nu trebuie sa faca parte din cvorum in cazul referendumului.

In plus, el a sustinut ca Guvernul trebuie sa transmita Curtii Constitutionale raspunsul solicitat de plenul Curtii, precizand ca cea de-a doua adresa a CC nu a trecut prin filtrul plenului acestui for.

„Guvernul trimite Curtii Constitutionale ceea ce i-a cerut Curtea prin decizia plenului acestei Curti, ceea ce s-a explicat de ce si cum prin motivare, care este la randul ei publicata in Monitorul Oficial si are forta de lege, este hotararea Curtii. Guvernul trimite, da curs acestor solicitari a Curtii Constitutionale facand niste actiuni prin MAI, prin MAE, care sunt foarte clare, pe acte oficiale. Deci e simplu, pe care ii descrie hotararea Curtii cu domiciliu, cu resedinta in strainatate, sunt atatia, au drept de vot, unii dintre ei au si votat, nu foarte multi din pacate, dar nu fac parte spune Curtea, spune legea din listele electorale permanente”, a spus Antonescu.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos