Antonescu: Nu pot fi vizat eu de afirmațiile lui Chiliman, indiferent că le recită sau le inventează

272

Antonescu a fost solicitat să comenteze declarațiile de sâmbătă ale lui Andrei Chiliman. „Afirmații de mare generalitate și teze care nu constituie subiect pentru campania electorală”, a replicat el.

Întrebat dacă s-a simţit vizat, liderul PNL a negat: „Eu am spus că pe ale domnului Chiliman nu le iau în considerare, am spus mai de mult treaba asta. (…)  Nu pot fi vizat eu de afirmațiile dlui Chiliman, indiferent că le citește, că le recită, că le inventează pe loc. Nu, chiar nu. Suntem într-o campanie electorală, pe mine mă interesează victoria USL în această campanie, pe mine mă interesează candidații și orice s-ar întâmpla și orice ar mai organiza adversarii politici prin cine nu te aștepți, nu veți auzi de la mine nici măcar o replică dată unui coleg sau unor colegi care candidează în numele USL în această campanie”, a mai afirmat liderul PNL.

Antonescu a spus că nu are de ce comenta nici afirmaţiile lui Nneagu Djuvara, care s-a declarat recent dezamăgit de liberali şi a spus că se face că nu îi cunoaşte. „M-am pronunțat despre asta. Nu e subiect nici dl Djuvara, nici afirmațiile domniei sale în această campanie”, a conchis şeful PNL.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, le-a spus, sâmbătă, candidaților USL Sector 1 să nu copieze năravurile președintelui Traian Băsescu, cerându-le să fie atenți să nu-l înlocuiască pe acesta „cu un individ mai rău, mai lipsit de caracter și de bun-simț”.

”Oamenii s-au săturat de vorbe goale, de promisiuni deşarte, de cai verzi pe pereţi. Angajaţi-vă doar la ceea ce sunteţi siguri că puteţi realiza! Oamenii vor mai mult respect. Respectaţi-i pe cei mai în vârstă, care nu trebuie trataţi ca nişte pomanagii. Nu le promiteţi că le măriţi pensiile, atunci când ştiţi că nu o puteţi face. Aveţi însă grijă ca măcar să nu le scădeţi pe cele de acum. Oamenii vor unitate, nu dezbinare. Vor oprirea războiului politicianist. Încetaţi să-i mai împăţiţi în două tabere! În băsişti şi anti-băsişti. Nu copiaţi năravurile lui Traian Băsescu! Aveţi grijă să nu-l înlocuiţi pe Traian Băsescu cu un individ mai slab pregătit decât el, mai rău, mai lipsit de caracter și de bun-simț”, a afirmat edilul Sectorului 1.

Andrei Chiliman le-a mai transmis candidaților USL Sector 1 că „războiul stupid” al declaraţiilor împotriva ambasadorului SUA, a cancelarului german Angela Merkel sau a preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, aruncă țara în ridicol. ”Războiul stupid al declaraţiilor împotriva ambasadorului american, a lui Merkel sau a lui Barroso, ne face rău şi ne aruncă în ridicol. Evitaţi asemenea declaraţii demne de nişte relicve ale războiului rece! Oamenii cer un proiect naţional, care să unească forţele românilor, pentru a scoate ţara la liman. Puneţi interesul naţional mai presus de interesele politicianiste! Staţi la aceeaşi masă şi găsiţi soluţiile de ieşire din criza economică şi instituţională în care se zbate România!”, a spus Andrei Chiliman.

„Execuţiile politice vin şi trec, măscăricii politici la fel, rămâne doar ceea ce facem noi, ceilalţi, oamenii serioşi, pentru România”, a spus sâmbătă şi vicepreşedintele PNL Vlad Moisescu, tot ca o aluzie la Crin Antonescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos