Antonescu s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Senatului din Spania

261

,,Spania a fost şi este un model excepţional de reuşită în ceea ce priveşte integrarea europeană, pornind de la modernizarea internă a Regatului şi planurile naţionale aplicate”, a susţinut Antonescu în cadrul întâlnirii cu oficialul spaniol. De asemenea preşedintele Senatului României a precizat că avem nevoie de proiecte concrete şi ,,cât mai multă încredere” în instituţiile statului, acesta fiind în opinia lui ,,secretul” pentru a trece de această perioadă grea.

,,Am vrea să învăţăm din experienţa Spaniei şi chiar dacă suntem într-o situaţie economică şi socială dificilă, cred că doar împreună putem merge mai departe. Avem nevoie de proiecte concrete, acţiuni concrete şi cât mai multă încredere în instituţiile statului şi politicieni. Cred că acesta este secretul pentru a trece de această perioada grea”, a spus liberalul.

Crin Antonescu a mai discutat cu preşedintele Senatului spaniol şi despre situaţia comunităţii româneşti din Spania ,,care aduce avantaje economice Regatului spaniol”. ,,Suntem foarte interesaţi de legislaţia dumneavoastră privind dreptul la muncă în Spania. Avem speranţa că, la finalul acestui an, vor fi ridicate restricţiile de muncă pentru cetăţenii români”, a spus preşedintele PNL.

Totodată, liberalul a evidenţiat în discuţia oficială cu Pío García-Escudero Márquez şi faptul că ,,România este interesată şi de situaţia economică a Spaniei, în special de companiile spaniole care sunt prezente pe piaţa românească”, exprimând speranţa că ,,numărul investitorilor şi companiilor spaniole să crească în anii următori”.

,,La rândul său, Pío García-Escudero Márquez a evidenţiat bunele relaţii bilaterale care există între România şi Spania, menţionând că România, o ţară care doreşte să se dezvolte pe toate planurile, poate beneficia de contribuţia experienţei Regatului spaniol în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, infrastructura de transport, piaţa energetică, promovarea turismului şi a culturii”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, preşedintele Senatului spaniol a subliniat şi importanţa reconsolidării rolului parlamentelor, având în vedere contextele sociale actuale şi evoluţiile politice, precizând că opinia publică trebuie să înţeleagă că Parlamentul este ,,inima democraţiei”. La rândul său, Crin Antonescu a apreciat că ,,lupta pentru recredibilizarea Parlamentului şi rolul pe care îl are această instituţie trebuie dată în continuare, având în vedere că Parlamentul este esenţa democraţiei”.

,,La finalul întâlnirii, cei doi preşedinti şi-au exprimat încrederea că după alegerea noului Parlament român, relaţiile bilaterale şi cooperarea parlamentară dintre Spania şi România se vor întări. În acest context, Crin Antonescu i-a transmis omologului său o invitaţie oficială de a vizita România în viitorul apropiat”, se arată în comunicatul de presă remis NewsIn.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos