Anuntul care provoaca fiori printre coalitia penalilor! Toate dosarele de mare coruptie din Romania vor fi controlate de Inspectia Judiciara!

303

Inspectia Judiciara a anuntat controale in a doua jumatate a anului 2018 la toate instantele, privind atat dosarele mai vechi de 10 ani, cat si cele de mare coruptie. Inspectia Judiciara va efectua la toate instantele din tara, in semestrul II al acestui an, controale tematice privind respectarea termenelor legale de redactare a hotararilor judecatoresti, dosarele mai vechi de 10 ani si dosarele de mare coruptie.

Potrivit unui anunt postat vineri pe pagina de Facebook a institutiei, vor fi efectuate controale tematice privind: activitatea magistratilor-asistenti de la inalta Curte de Casatie si Justitie; respectarea termenelor legale de redactare a hotararilor judecatoresti (toate instantele); dosarele mai vechi de 10 ani (toate instantele); dosarele de mare coruptie (toate instantele).

De asemenea, Inspectia Judiciara va efectua controale de fond la sase instante din tara, respectiv Judecatoria Sibiu, Judecatoria Turda, Judecatoria Targu Mures, Tribunalul Sibiu, Tribunalul Cluj si Curtea de Apel Iasi.

Potrivit unei postari de pe pagina de Facebook a institutiei, “solutionarea dosarelor de mare coruptie se realizeaza intr-un ritm care poate fi considerat adecvat, dar nu trebuie omis faptul ca in anul 2017 s-a inregistrat o crestere numarului total de dosare, inclusiv al celor mai vechi de 5 ani in sistem, situatie care impune o atentie sporita a managementului instantelor, dar si a modului concret de gestionare a fiecarui dosar in vederea evitarii implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale”.

Cu o zi in urma presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, declara ca le-a dat termen judecatorilor pana la 1 septembrie pentru a motiva toate deciziile, ea afirmand, intr-un interviu la Realitatea TV, ca in caz contrar va fi sesizata Inspectia Judiciara.

In prezent, la Instanta suprema sunt in asteptare motivari ale deciziilor de condamnare sau achitare in dosare importante in care sunt implicati, printre altii, Liviu Dragnea, Calin Popescu-Tariceanu, Victor Ponta, Elena Udrea, Alina Bica, Radu Mazare, Dan sova, Constantin Nita.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos