Aparatorii democratiei din Romania primesc o veste uriasa! Macron revine in Romania pentru a fi alaturi de ei si de presedintele Iohannis!

428

Ambasadoarea Frantei in Romania, Michele Ramis, a anuntat, vineri, ca presedintele francez Emmanuel Macron si-a propus sa revina in Romania, dupa vizita efectuata in luna august a anului trecut, acest lucru urmand sa se intample „fie anul acesta, fie anul viitor”, inainte de finalul presedintiei romane la Consiliul Uniunii Europene.

Michele Ramis a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca nu cunoaste data exacta a vizitei presedintelui Frantei Emmanuel Macron in Romania, dar stie ca seful statului si-a propus sa revina in tara noastra fie anul acesta, fie anul viitor.

„Nu cunosc data urmatoarei vizite a presedintelui Macron in Romania, stiu ca si-a propus sa revina fie anul acesta, fie anul viitor. Dupa cum stiti, in curand va fi deschiderea Sezonului Franta – Romania, care se va deschide oficial in Franta, in decembrie 2018, si care se va incheia in Romania, in iulie 2019”, a afirmat ambasadoarea Frantei.

Ea a precizat ca este posibil ca vizita lui Emmanuel Macron sa aiba loc inainte de finalul presedintiei romane la Consiliul Uniunii Europene, adica anul viitor, fara a cunoaste data exacta.

„Nu am inca data exacta, dar este probabil sa aiba loc inainte de finalul presedintiei romane”, a mentionat Michele Ramis.

La inceputul saptamanii, Macron a promis ca va lupta impotriva liderilor populisti si autoritari din tarile UE. ”Vreau sa apartin unei generatii care a decis sa-si apere ferm democratia (…) Nu voi ceda niciunei fascinatii pentru regimurile autoritare”, a spus Macron in discursul sau. ”Nu vreau sa fac parte dintr-o generatie de somnambuli”, a adaugat el.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, l-a laudat anterior pe seful statului roman, Klaus Iohannis, pentru ca “nu-si lasa tara din mana”.

Declaratia a fost facuta intr-un interviu pentru o televiziune franceza, in care Macron a vorbit despre pericolul populismului si al democratiilor de tipul celor din Polonia si Ungaria, dar si despre atacurile la independenta justitiei. De cealalta parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a tinut sa ironizeze relatia dintre cei doi presedinti.

”(Avem in Europa) democratii care se obisnuiesc cu slabiciunea, care se obisnuiesc cu nedreptatea, cu inegalitatile, cu furia… Acestea fac sa sporeasca populismul, care le denunta din punct de vedere moral, dar care nu ataca cauzele.

Si, de partea cealalta, sunt democratiile asanumite ‘iliberale’, care spun: ‘Oamenii aceia sunt slabi, hai sa nu mai respectam democratia, sa terminam cu independenta magistratilor…’

Polonia, Ungaria, intr-o anume masura in Romania – si aici salut munca presedintelui roman, care nu isi lasa tara din mana…Aceste tendinte sunt in crestere peste tot in Europa”, a spus Macron intr-un interviu televizat.

Luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost vizibil iritat de aceasta declaratie a presedintelui francez.

“Sunt doi presedinti importanti in lume si acolo a scris ca in Romania sunt unii care se opun independentei justiei sau care se opun independentei justitiei. Acum eu neavand fir direct cu Macron (…) neavand informatia completa nu am cum sa comentez. Vom face o carte de indrumare si de teze – acolo se mai spune un lucru important si anume ca crede in democratiile puternice, in sensul ca cei care au castigat alegerile trebuie sa decida si sa-si asume. Pai, in Romania noi am cam castigat alegerile”, a spus Dragnea.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos