Apucaturile liderilor PSD subrezesc relatiile cu UE! Mesaj CRUNT pentru premierul Tudose de la Bruxelles: ”Cariera lui externa s-a incheiat inainte de a incepe!”

456

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan critica atitudinea manifestata de premierul Mihai Tudose, vineri, la Chisinau, fata de schimbarea legislatiei electorale dincolo de Prut, apreciind ca din acest motiv „cariera lui externa s-a terminat inainte sa inceapa”, scrie ziare.com.

Intr-o declaratie de presa, Siegfried Muresan compara ce s-a intamplat joi la Chisinau cu momentul adoptarii la Bucuresti a controversatei OUG13, cea care a scos sute de mii de romani in strada.

Europarlamentarul PMP spune ca Mihai Tudose a semnat vineri la Chisinau, alaturi de omologul sau, Pavel Filip, „fratia intereselor PSD – PD”.

„Sfidand adevaratele nevoi ale romanilor de peste Prut si ale cetatenilor moldoveni si recomandarile institutiilor europene si internationale menite sa asigure consolidarea democratiei si a legii in Republica Moldova, prim-ministrul Mihai Tudose, asa cum ne-a obisnuit si in Romania partidul sau, PSD, a ignorat recomandarile Comisiei de la Venetia privind noile prevederi ale legislatiei electorale si a sfidat oamenii care chiar in acele momente protestau pe strazile Chisinaului impotriva acestor modificari.

Graba cu care actualul Parlament al Republicii Moldova a votat noile prevederi ale legislatiei electorale, iar presedintele filorus Igor Dodon le-a promulgat, fiind publicate, apoi, in Monitorul Oficial, practic, peste noapte, amintesc de graba cu care au fost date ordonantele de urgenta ale penalilor de la inceputul anului prin care PSD dorea sa faca scapati marii corupti ai Romaniei”, sustine acesta.

Siegfried Muresan afirma ca „noile prevederi ale legislatiei electorale intorc Republica Moldova in urma cu 10 de ani, cand comunistii stapaneau tara si o praduiau dupa bunul plac al unor oligarhi si lideri straini a caror singura grija a fost cum sa slabeasca puterea cetatenilor pentru a putea jefui dupa bunul plac miliardele din banul public”.

„Astazi, spre uimirea tuturor partenerilor nostri europeni si internationali din democratiile consolidate, prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose, a aplaudat o astfel de initiativa. Cariera lui externa s-a terminat inainte sa inceapa. Din pacate, asta se intampla pe seama sfidarii intereselor romanilor si ale cetatenilor moldoveni”, conchide europarlamentarul PMP.

 Reactia vine dupa ce premierul Mihai Tudose, aflat in vizita la Chisinau, s-a aratat ingaduitor fata de deciziile luate de Putere dincolo de Prut, sustinand ca la Bruxelles ar fi ajuns mesaje distorsionate, transmise de „neprieteni”.

Vineri, pe pagina sa de Facebook, Siegfried Muresan, purtatorul de cuvant al PPE, a postat mai multe comentarii legate de ceea ce s-a intamplat in ultimele doua zile in Republica Moldova.

El a subliniat, mai intai, ca „nici un singur oficial european, nici din PPE, nici din afara PPE nu a sustinut modificarea sistemului electoral din Republica Moldova”, dandu-i astfel replica premierului Filip, care sustinuse ca „doar” PPE ar critica schimbarea sistemului de vot in R.Moldova.

In plus, „cele mai importante 3 institutii europene sunt conduse de reprezentanti ai PPE -Donald Tusk (PPE) este presedintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker (PPE) este presedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani (PPE) este presedintele Parlamentului European”, iar „factorii de decizie cu privire la asistenta macrofinanciara de 100 milioane Euro pentru Republica Moldova sunt vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis (PPE) si comisarul Johannes Hahn (PPE) „, mai remarca Muresan.

Ulterior, acesta a revenit cu o noua postare in care a atras atentia ca atat Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, cat si comisarul european Johannes Hahn apreciaza la unison ca „Votul de joi din Parlamentul Republicii Moldova privind schimbarea sistemului electoral contravine pe deplin recomandarilor Comisiei de la Venetia”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos