Ar fi de ras, daca nu ar fi de plans! Balbe si cinism fara margini la cel mai tanar ministru PSD! Cum a explicat Ioana Bran diurna de 25 de lei a sportivilor de performanta: „Acestia au nevoie de a avea o dieta”

131

Cel mai tanar membru al guvernului Dancila, Ioana Bran, ajunsa ministrul Tineretului si Sportului la 31 de ani, si-a prezentat miercuri bilantul. Tanara a citit o prezentare in care s-a laudat cu tabere pentru tineret, 4 sedinte de lucru pentru organizarea Euro 2020 sau o lege a Tineretului. A recunoscut apoi ca nu a facut niciun demers pentru construirea unei sali polivalente, promisa de PSD sau ca nu a dat nici un leu tenisului, cel mai performant sport al Romaniei in ultimul an. Nu au lipsit nici greselile gramaticale.

”160 de tineri cuprinsi intre 15 si 20 de ani”, este formularea transmisa jurnalistilor de Ioana Bran, formula corecta fiind: 160 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani.

Nu a fost singura, insa. ”Au fost alocati o suma similara ca in anul precedent”, a continuat ministrul. Forma corecta fiind: A fost alocata o suma similara ca in anul precedent.

La 6 luni de mandat, vizibil emotionata, Ioana Bran a citit realizarile ministerului.

“S-a constituit o comisie de amorti… amorni…armonizare a legislatiei cu dispozitiile legii 69/2000, legea sportului, se afla in stadiul de formulare a propunerilor de modificare si complemen… aah.. completare alte 3 acte normative”, a spus, printre balbe Ioana Bran.

La realizari a fost trecuta si Legea Tineretului. Mai dificil a fost sa o explice.

“Aceasta realizare este realizarea Ministerului Tineretului si Sportului. Principala realizare, Ministerul Tineretului si Aportului are niste centre de tineret si sport care se desfasoara, isi desfasoara activitatea in cadrul directiilor judetene de sport si tineret, dar se doreste ca si UAT-urile sa aiba aceste centre de tineret, unde au loc consultari publice, unde au loc tot felul de evenimente si culturale si formale.. aa.. de formare”, a spus Ioana Bran.

In 2017, Romania a fost nevoita sa mute la Cluj Campionatele Europene de Gimnastica, pe care ar fi trebuit sa le gazduiasca la Bucuresti, pentru ca Ministerul Tineretului si Sportului nu a fost in stare sa construiasca o sala de sport.

De asemenea, meciurile de tenis ale echipei de Fed Cup au fost mutate tot la Cluj, din aceeasi cauza.

Ioana Bran: – in general, constructiile mari se realizeaza prin Compania Nationala de Investitii, compania stiu ca se axeaza foarte mult si pe constructia de sali polivalente, de sali de sport. Acest demers se poate face de catre noi sau de catre o primarie, in speta primaria generala a capitalei, o nota de oportunitate.

Reporter: – Ati facut o astfel de nota?

Ioana Bran: – in momentul de fata inca nu am facut-o.

Gafele facute de ministrul Tineretului si Sportului au continuat si la conferinta de presa, cand un jurnalist a intrebat-o ce parere are despre faptul ca un sportiv din lotul national de kaiac-canoe are o diurna zilnica de doar 25 de lei.

Amuzata initial de intrebare, Ioana Bran a incercat sa dea o explicatie, comparand diurna sportivilor cu cea a unui demnitar, care este de 17 lei.

”Este o situatie reala, desigur, nu poate ca nu reusesti de acesti 25 de lei sa-ti iei cea mai buna hrana. Un oficial al statului roman in momentul in care pleaca intr-o delegatie are 17 lei diurna pe zi. Vorbeam despre consumul de calorii pe care trebuie sa-l aiba un om. Din cunostinetele mele un sportiv este indrumat de un medic, de un nutritionist pentru a-si face mesele in asa fel incat sa aiba tot ceea ce-i trebuie si organismul sa nu aiba anumite lipsuri de natura a componentei si a caloriilor de care are nevoie”, a transmis Ioana Bran.

Jurnalistul a insistat si a intrebat-o pe Ioana Bran cum poate un sportiv sa se hraneasca o zi intreaga din aceasta suma. Ministrul a venit cu o explicatie si a precizat ca oricum sportivii trebuie sa se mentina intr-o anumita greutate.

”Eu nu spun ca situatia este una usoara, spun doar ca si acestia au nevoie de a avea o dieta in functie de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul, chiar, din cunostintele mele, acestia trebuie sa se pastreze la o anumita greutate, nu au voie nici sa oscileze, pentru ca altfel risca sa dezechilibreze putin si modul cum s-au obisnuit pe partea de antrenament”, a fost explicatia ministrului.

Ministrul Sportului si Tineretului are si o parere despre mesajele anti-PSD.

”Nu mi se pare normal pentru o mama in an centenar”, a transmis aceasta.

Ioana Bran este fiica milionarului Ioan Bran, cunoscut pentru afaceri cu palinca, in Satu Mare. La doar 27, ea a devenit membru al Consiliului Judetean Satu Mare, iar 3 ani mai tarziu a fost aleasa deputata pe listele PSD. Din ianuarie 2018 este ministru al Tineretului si Sportului.

Sursa: Protv