Are 101 ani… Cu ce a mers Mihai Sora la protestele din Piata Victoriei? Este mereu nevoie de cineva treaz in tara noastra, deoarece noaptea ca hotii!

491

Filosoful roman Mihai Sora are 101 ani si a fost fotografiat sambata seara in metrou, in timp ce se indrepta spre protestul din Piata Victoriei. Fotograful Alberto Grosescu a postat o imaginea pe pagina sa de Facebook, cu mesajul: „Domnul Sora, in metrou, vine la protest”.

Filosoful anuntase ca va participa, sambata seara, la protestul anuntat in fata Guvernului, unde, la 19.30, in jur de 3.000 de persoane cereau demisia Guvernului. Mesajul lui Mihai Sora, scris pe Facebook: Dragi prieteni, daca nu vreti sa ajungem cu totii sa defilam in cap prin fata tribunei oficiale, daca tineti la soarta voastra si a copiilor vostri, ne vedem, in aceasta seara, la Girafa!

P.S. Pata de pe inima doare cel mai mult”, este mesajul postat pe Facebook de Mihai Sora, insotit de un desen. Acesta completeaza cu cateva ganduri.

”1. Girafa este cel mai inalt mamifer, – insusire anatomica decisiva, stiut fiind ca doar la o anumita altitudine atmosfera devine respirabila (si orizontul limpede).

2. Girafa doarme foarte putin (intotdeauna ziua, si numai 2 ore din 24), – detaliu apreciabil: este mereu nevoie de cineva treaz in tara noastra, deoarece noaptea ca hotii.

3. Retineti eroismul girafei din Piata Victoriei, langa Muzeul Antipa, cea care de ani buni protesteaza pasnic sub ploi, arsita si ninsori, in inima Bucurestiului, nu departe de cladirea guvernului (oricare ar fi el).

4. Cand un copil de trei ani este pus sa stea in cap pentru-ca-guvern, totul devine posibil.

5. Intr-o zi, s-ar putea sa fim si noi (oameni adulti sau girafe) nevoiti sa stam in cap pentru-ca-dictatura.

6. Iar atunci va fi prea tarziu.

7. Si nu va fi din vina trandafirilor, ci a celor care ii fura”, mai scrie Mihai Sora.

sursa: adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos