Viorica Dancila de la Teleorman, propulsata de Liviu Dragnea in scaunul de premier s-a grabit ca fata mare la maritat cu anuntul privind vizita Papei Francisc in Romania. Din acest motiv Arhiepiscopia Bisericii Romano-Catolice de Bucuresti a fost nevoita sa intervina prompt si sa de-a asigurari ca inca nu este vorba despre nici o vizita si ca anuntul privind vizita Papei Francisc in Romania va fi facut simultan de Presedintia Romaniei si Vatican, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti (ARCB), Francisc Dobos.

„Nuntiul Apostolic in Romania, E.S. Miguel Maury Buendia, m-a rugat sa fac o precizare pentru presa: Cand se va stabili vizita Papei Francisc in tara noastra, anuntul acesteia va fi facut simultan de cele doua parti: Statul Vatican (Sf. Scaun) si Presedintia Romaniei. Comunicatul de azi al Sfantului Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizita, a scris Dobos pe Facebook.

Dancila a anuntat, la Antena 3, ca l-a invitat pe Papa Francisc sa efectueze o vizita in Romania.

„L-am invitat pe Papa in Romania si mi-a raspuns ca la inceputul anului viitor va veni”, a declarat Dancila. sursa: AGERPRES