Articol devastator in presa elvetiana pentru coalitia penalilor! „Guvernul coruptilor prezideaza Consiliul UE!”

331

„Presedintia Consiliului UE va fi un moment de maxima vizibilitate”, spunea Viorica Dancila, chiar in ziua in care Romania a preluat presedintia UE. Si asa a fost… Presa straina vuieste despre Liviu Dragnea, condamnarea lui si modificarile legislatiei din Justitie.

Odata cu preluarea presedintiei rotative a UE, paginile marilor publicatii internationale s-au umplut de articole despre tara noastra. Iar acestea nu sunt deloc magulitoare pentru cei care conduc Romania. Un ultim astfel de exemplu este un editorial scris de jurnalistul Volker Pabst in Neue Zürcher Zeitung, cel mai mare ziar elvetian, in care Romania este prezentata noul copil problema al Uniunii Europene, relateaza G4Media.

„Romania preia conducerea Consiliului UE, desi tara este ocupata cu probleme interne de lupte de putere. Statul de drept este amenintat si sabotat din cauza intereselor grupului de corupti aflat la putere.

Pentru o presedintie de succes a Consiliului UE se pare ca ministerele pentru Transporturi si Dezvoltare Regionala, ramase fara titulari, ocupa un loc mai putin important. La sfarsit de an, conflictul a escaladat intre premierul Viorica Dancila si presedintele Klaus Iohannis, fiind rezultatul bilantului unei guvernari extrem de proaste, care face din Romania noul copil problema al Uniunii Europene.

De la alegerile Parlamentare din decembrie 2016, coalitia formata din excomunistii social-democrati (PSD) si liberali (ALDE) a schimbat trei premieri si in jur de 70 de ministri. Schimbarile dese de ministri sunt in primul rand rezultatul luptelor de putere din PSD, care este condus cu mana de fier de Liviu Dragnea.

Dragnea este de departe cel mai puternic politician din tara, dar nu poate ocupa functii executive din prima linie din cauza unei condamnari penale definitive. Prin membrii cabinetului, pe care ii controleaza, reuseste sa influenteze politica guvernamentala. si pe prim-ministrul Viorica Dancila multi o vad ca pe unul din executantii lui Dragnea.

Liviu Dragnea este promotorul controversatelor modificari aduse legilor Justitiei si Codurilor penale, al caror pretext invocat este eficientizarea sistemului judiciar. in realitate insa, aceste modificari duc la slabirea celei de a treia puteri din stat, la impiedicarea urmaririi penale si, in special, la blocarea luptei anticoruptie si la subordonarea politica a justitiei.

Cei mai mari beneficiari ai modificarilor sunt politicienii care au intrat in conflict cu legea. Pe langa Dragnea, se regasesc printre beneficiari si alti politicieni de la nivel central si local, reprezentanti ai Guvernului si ai Parlamentului. Datorita acestui fapt, sforarul Dragnea reuseste sa adune sustinere in PSD, cu toate ca are un stil de conducere autoritar”, se arata in articolul ce poate fi citit integral aici.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos