Mai mult

  Asa-i ca preferati o statuie cu Hortensia Papadat Bengescu in loc sa aveti blocul termoizolat? Foarte bine! EXACT asta a decis si Primarul FIREA!

  9,533FaniÎmi place

  Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică bugetul pentru acest an și a alocat mai puțini bani pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic pericol public decât pentru statui. Astfel, de la bugetul local sunt alocaţi 10,6 milioane de lei pentru consolidări, în timp ce pentru statui Primăria vrea să cheltuiască 30,6 milioane de lei.

  Chiar la începutul acestui luni, Gabriela Firea spunea că una dintre prioritățile administrației este consolidarea clădirilor cu risc seismic și că se iau măsurile necesare pentru accelerarea ritmului de reabilitare a imobilelor, scrie bucurestiul.ro.

  Banii alocați de la bugetul local pentru investițiile în statui de 30,6 milioane de lei (6,7 milioane de euro), arată datele făcute publice de Primăria Municipiului București.

  In ceea ce priveste statuile, cele 30 milioane lei sunt distribuite astfel:

  – realizare monument Hortensia Papadat Bengescu – circa 1.000.000 lei;
  – amplasare monument Hortensia Papadat Bengescu – 400.000 lei;
  – amplasare statuie dac – 250.000 lei;
  – refacere monument de for public IC Bratianu – 8.000.000 lei;
  – realizare monument Insingurare – 4.500.000 lei;
  – amplasare bust Avram Iancu – 185.000 lei;
  – realizare ansamblu monumental Regele Ferdinand I Intregitorul – 7.000.000 lei;
  – amplasare monument din bronz – Regenesis – 425.000 lei;
  – realizare ansamblu monumental Marea Unire – 6.500.000 lei;
  – realizare monument de for public PD Kiseleff  – CubicArtMonument -Spatiul Cubului – 800.000 lei;
  – amplasare monument de for public PD Kiseleff  – CubicArtMonument -Spatiul Cubului – 200.000 lei;
  – amplasare Ansamblu Printul Rainier al III-lea de Monaco – 360.000 lei;
  – reparatii Pasajul Latin – Lipscani – 650.000 lei.

  Cea mai scumpă statuie cuprinsă în bugetul de investiții al Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic costă 8 milioane de lei(peste 1,7 milioane de euro). Este vorba de lucrări de refacere monument de for public I.C. Brătianu, etapa I, de realizare de componente artistice. 

  O altă statuie scumpă, ce presupune investiții de 7 milioane de lei (peste 1,5 milioane de euro), se referă la realizarea de componente artistice din material intermediar pentru ansamblul monumental Regele Ferdinand I Întregitorul. Alte 6,5 milioane de lei (peste 1,4 milioane de euro), alocate pentru lucrări similare pentru ansamblul monumental Marea Unire, se mai află pe lista investițiilor în statui.

  Investițiile de la bugetul local în statui sunt mai mari decât cele alocate pentru consolidarea clădirilor. Proiectul de buget arată că anul acesta vor fi demarate lucrările la 32 de clădiri, dar și lucrări de expertizare tehnică a teatrului Bulandra.

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...