Asalt final asupra justitiei! Amnistia si gratierea au intrat in linie dreapta! Toader si-a dat acordul! Ce conditie a pus de ministrul Justitiei!

Surse guvernamentale citate de jurnalistii de la g4media.ro anunta ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar fi dispus sa-si dea avizul de legalitate pe ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, cu conditia ca actul normativ sa fie initiat de alt minister.

Potrivit surselor, una din variante ar fi ca secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, sa initieze OUG-ul, dar in aceasta situatie ar fi nevoie de modificarea HG-ului care stabileste modalitatea de initiere si avizare a actelor normative.

Secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, a declarat luni ca nu a discutat in Executiv sau cu Liviu Dragnea si Viorica Dancila despre un proiect privind amnistia si gratierea, insa considera ca “niste masuri minime reparatorii trebuie sa existe”.

Prezent luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Toni Grebla a fost intrebat daca situatia completurilor de 5 judecatori de la Instanta suprema ar fi un argument pentru lansarea unui proiect de lege sau de ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea.

“Sigur ca este o situatie atipica. De cativa ani de zile, cele mai importante completuri de judecata ale Inaltei Curti au functionat si au fost compuse altfel decat a prevazut legea si, din acest punct de vedere, cred ca niste masuri minime reparatorii trebuie sa existe. Care sunt acelea nu as putea sa va spun eu acum”, a afirmat Toni Grebla, potrivit Agerpres.

Intrebat daca la nivelul Guvernului s-a discutat un astfel de proiect sau daca a vorbit pe aceasta tema cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu ori Liviu Dragnea, Grebla a raspuns: “Eu nu am in atributiile demnitatii pe care o ocup problemele de justitie, astfel incat nu am auzit ca la nivelul Guvernului sa fie purtata o astfel de discutie. (…) Vreau sa va spun ca mai multe opinii mi-ati cerut dumneavoastra decat domnul presedinte Dragnea, care nu a purtat nicio discutie cu mine, nici cu doamna premier nu am purtat o asemenea discutie”.

Asalt final asupra justitiei! Amnistia si gratierea au intrat in linie dreapta! Toader si-a dat acordul! Ce conditie a pus de ministrul Justitiei! was last modified: decembrie 4th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre