Asta demonstreaza ca parlamentarii Romaniei sunt FLAMANZII LUMII! In Franta se intampla imposibilul: deputatii renunta la pensiile speciale! Asta inseamna o economie anuala in valoare de 1 milion de euro!

488

Gata cu regimul special de pensii pentru deputatii francezi. Pana acum, alesii care ocupasera un mandat de cel putin 5 ani beneficiau de o pensie lunara de aproape 1.200 de euro.

Un sistem foarte avantajos care insa a luat sfarsit pe 2 august in urma unei decizii a biroului permament al parlamentului. Deputatii vor avea de acum incolo regimul de pensii aliniat pe cel al functionarilor publici. Schimbarea, promisa in timpul campaniei de Emmanuel Macron, este imediata dar nu si retroactiva. Biroul parlamentul a profitat de ocazie pentru a valida si modificarea alocatiilor de somaj pentru deputati, alocatii care sunt si ele acum aliniate pe cele ale cetatenilor de rand, arata RFI.

In fine, semn ca parlamentarii francezi traiesc un adevarat sfarsit de epoca, biroul parlamentului a decis sa renunte si la avantajele in transporturi de care beneficiau alesii.

Pana acum, deputatii care facusera cel putin 3 mandate, puteau circula gratis cu trenul in toata Franta. Renuntarea la acest privilegiu va permite o economie anuala de circa 800.000 de euro, estimeaza Francois de Rugy, presedintele Adunarii nationale franceze.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos