Asul din maneca lui Augustin Lazar care ii lasa cu buza umflata pe Dragnea si Tariceanu! Ponta: ”E o smecherie ca sa blocheze comisia!”

523

Parchetul General a anuntat, luni, ca a deschis o ancheta pentru verificarea alegerilor prezidentiale din 2009. In acest fel, comisia parlamentara de ancheta a alegerilor de acum 8 ani ar putea fi blocata.

Deschiderea unui dosar blocheaza infiintarea unei comisii parlamentare cu acelasi scop, potrivit procedurilor legale, anunta televiziunile de stiri, scrie aktual24.ro.

Prima reactie politica a venit din partea lui Victor Ponta. ”Mi se pare un abuz. E un smecher. Il cunosc de mult timp. E o smecherie ca sa blocheze comisia”, a comentat fostul premier.

Comisia parlamentara ar fi urmat sa fie prezidata de Liviu Dragnea.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca magistratii pot fi audiati doar de catre alti magistrati si ca, in opinia sa, acestia nu au ce cauta in comisii de genul celei parlamentare de ancheta cu privire la alegerile prezidentiale din 2009.

„Dupa parerea mea, magistratii nu au ce cauta in astfel de comisii. Magistratii pot fi verificati si audiati doar in cadrul legal al audierii de catre un alt magistrat”, a afirmat procurorul general, citat de Agerpres.

Potrivit lui Lazar, Ministerul Public analizeaza cu foarte multa atentie afirmatiile care sunt prezentate in spatiul public si in perioada imediat urmatoare vor fi luate decizii in ceea ce priveste activitatea magistratilor.

„In ceea ce priveste Parlamentul, desigur ca Parlamentul va hotari ce are de facut conform competentelor sale”, a mentionat procurorul general.

Infiintarea comisiei parlamentare de ancheta cu privire la alegerile prezidentiale din 2009 va fi votata miercurea viitoare de plenul reunit, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. El a adaugat ca Parlamentul are tot dreptul sa investigheze, sa cerceteze orice fel de tema, acest lucru fiind prevazut in regulamentul sau si in Constitutie.

Dragnea a precizat ca a fost o discutie cu privire la modificarea regulamentului in privinta persoanelor care vor fi chemate la audieri la comisie si vor refuza sa vina. Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, ar fi printre persoanele pe care Dragnea si Calin Popescu Tariceanu ar vrea sa fie audiate de comisie, pentru ca aceasta, in 2009, cand era procuror general al Romaniei, ar fi fost acasa la Gabriel Oprea, in seara alegerilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos