Atac de cea mai joasa speta marca PSD. Olguta Vasilescu: „Domnul Klaus, cred deja se si vede sef de lagar de concentrare”

684

PSD recurge la cele mai neinspirate mesaje adresate contracandidatilor si reia asocierea intre originile germane ale lui Klaus Iohannis si ororile nazismului, in incercarea de a-l ataca pe actualul presedinte, candidat in turul doi al alegerilor prezidentiale. Lia Olguta Vasilescu a declarat ca presedintele Klaus Iohannis probabil deja se vede „sef de lagar de concentrare” unde ar fi inchisi social-democratii, pentru reeducare. Afirmatia vine in contextul in care seful statului a spus in mai multe randuri ca e in razboi cu PSD.

„Domnul Klaus, cred deja se si vede sef de lagar de concentrare si toti PSD-istii bagati acolo la reeducare”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Antena 3.

Silviu Vexler, deputat al comunitatii evreiesti din Romania: Este complet inacceptabil ca un inalt demnitar al Statului Roman sa foloseasca astfel de formulari

„Din nou, observ cum un politician roman foloseste un element din cea mai cumplita perioada a istoriei umanitatii si il trivializeaza prin utilizarea intr-un context nepotrivit.

Doamna Lia Olguta Vasilescu putea si trebuia sa gaseasca orice alta comparatie pentru mesajul pe care a dorit sa il transmita.

Este complet inacceptabil ca un inalt demnitar al Statului Roman sa foloseasca astfel de formulari. Trivializarea acestei perioade intunecate din istorie, care reprezinta o suferinta ce nu poate fi descrisa in cuvinte, este un element deosebit de periculos.

Nu pot sa accept, indiferent de moment si context, gestul nepermis de asimilare a Presedintelui Romaniei cu unii dintre cei mai odiosi criminali din istoria umanitatii – comandantii lagarelor de concentrare.

Toate incercarile de a introduce, direct sau indirect, evreii, comunitatile evreiesti, relatiile cu Statul Israel, memoria victimelor Holocaustului si drama Holocaustului in sine, cu tot ceea ce a insemnat ea, ca elemente in discursul politic si campania electorala trebuie sa inceteze.

“Orori care s-au intamplat la Auschwitz ori Sobibor, in campurile de la Bug, prin deportarile din Transnistria, pogromurile ori trenurile mortii nu cred ca au vreun verb, in vreuna din limbile pamantului, care sa poata exprima prejudiciul pe care l-au adus umanitatii insasi”, scrie deputatul pe Facebook.

Reactia Olgutei

”Prin afirmatia „Domnul Klaus Johannis cred ca se vede deja sef de lagar de concentrare si reeduca acolo PSD-istii”, nu am vrut, sub nicio forma, sa lezez sentimentele comunitatii evreiesti, care a fost cea mai afectata de crimele si ororile perioadei naziste. Daca cineva a inteles alt lucru, imi cer scuze public! Am vrut doar sa apar sentimentele a peste doua milioane de membri si simpatizanti PSD care nu trebuie sa fie considerati vinovati ca voteaza cu un partid democratic! Dezbaterile electorale trebuie sa aiba limite si eu sunt prima care imi cer scuze daca se considera ca s-a ajuns prea departe!”, afirma Vasilescu pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos